Woonwagen kopen

Een eigen woonwagen kopen? Misschien heb je altijd al wel een stille wens gehad om in jouw eigen woonwagen te leven. Benieuwd of dit iets is wat bij jou past? Zoek eens online naar wat er mogelijk zijn. Start je zoektocht naar die mooie woonwagen die je helemaal ziet zitten.

Het leven in een woonwagen is een manier van leven die niet bij iedereen past. In dit artikel op Svesta lees je wat een woonwagen is en hoe je de kosten berekent.

Wat is een woonwagen

Een woonwagen is een woning op wielen. Deze type woningen worden vaak verward met een chalet of een stacaravan. Meestal koop je in Nederland een woonwagen voor permanente bewoning. Maar je kunt er ook mee op vakantie of deze kopen als tweede woning. Wil je van jouw woonwagen je vaste verblijfplaats maken? Dan kun je er voor kiezen om op een woonwagencentrum of woonwagenkamp te wonen. Daar staan vaak meerdere woonwagens bij elkaar waarin mensen permanent wonen.

Er zijn veel verschillende soorten woonwagens. Oudere woonwagens zijn vaak van hout en nieuwere woonwagen zijn vaak gemaakt van kunststof.

woonwagen kopen

Woonwagen met bovenverdieping

Bij een woonwagen denk je vaak aan een woning met alleen een begane grond. Maar dat is lang niet bij alle woonwagens het geval. Je kunt namelijk ook een woonwagen met bovenverdieping kopen. Waarbij je de badkamer en de slaapkamers gewoon op de bovenetage hebt, net zoals bij een huis.

Ben je op zoek naar een woonwagen met bovenverdieping? Bekijk welke prijzen er worden gevraagd en kom erachter of zo’n woonwagen binnen jouw budget valt. Hoe je dat berekent? Lees dan vooral verder.

De prijs van een woonwagen berekenen

Het zul je vast niet verbazen: de kosten van een woonwagen liggen meestal een stuk lager dan bij een normale woning. Weten wat een woonwagen moet kosten? Begin eens met online te kijken wat de woonwagen van jouw dromen ongeveer moet kosten.

Weet je al welk budget je tot je beschikking hebt? Breng in kaart wat je kunt besteden zodat je ook daarmee rekening kan houden in de zoektocht. Vind je het lastig om dit zelf te doen? Schakel dan de hulp in van een financiële specialist of een hypotheekverstrekker en laat je goed adviseren.

Woonwagen kopen

Sta je op het punt om een woonwagen te kopen? Er zijn verschillende aanbieders die woonwagen aanbieden. Breng een bezoek aan zo’n aanbieder of bekijk het aanbod online. Weet je al precies wat je zoekt? Maar bijvoorbeeld eens een wensenlijstje en hang er een kostenplaatje aan. Dat maakt je zoektocht er vaak een stuk makkelijker op.