Woonboot kopen

Een woonboot kopen: lijkt het je ontzettend gaaf op een woonboot te wonen? Heb je altijd al het verlangen gehad om op een woonboot te wonen? Waarom zou je er langer mee willen wachten?

In dit artikel op Svesta lees je over de voordelen en de nadelen van het kopen van een woonboot. Lees dit verder en kom erachter of het wonen op het water wel echt iets voor jou is.

Hypotheek afsluiten voor een woonboot

Ben je aan het rondkijken welke woonboten er te koop worden aangeboden? En welke kosten daar aan verbonden zijn? Bereken dan vooraf wat je kunt besteden. Of wat je kunt afsluiten als het gaat om hypotheek. Het maakt je zoektocht er een stuk eenvoudiger op doordat je gerichter op zoek gaat naar de woonboot die hoort bij jouw budget.

Heb je een hypotheek nodig bij het kopen van de woonboot? Omdat je niet voldoende eigen geld hebt? Niet alle hypotheekverstrekkers zitten te wachten op kopers van een woonboot. Neem de voorwaarden van verschillende hypotheekverstrekkers door of neem contact met ze op. Het kan bijvoorbeeld goed zijn dat je minder hypotheek kunt afsluiten bij een woonboot dan bij een normale woning.

woonboot kopen

Wat er verder bij komt kijken

Koop je woonboot? Dan heb je natuurlijk een ligplaats nodig. Zorg dus voor een eigen ligplaats of huur een ligplaats voor de woonboot. Je krijgt ook pas een hypotheek zodra je een ligplaats hebt voor de woonboot.

Het wonen op een woonboot is natuurlijk een unieke ervaring. Het heeft veel charme, maar het moet ook echt bij je passen. Behalve de vrijheid en het unieke karakter is niet alles alleen maar positief. Denk alleen al aan het onderhoud. Zowel het schoonmaken van de binnen- en buitenkant als reparatiewerkzaamheden. Veel woonboten zijn gemaakt van hout en metaal en dus zul je regelmatig jouw boot moeten laten nakijken op defecten. In het ergste geval zul je je woonboot tijdelijk moeten verplaatsen.

Woonboot kopen

Ga je een woonboot kopen? Of kies je voor een fraaie woonark of een ander woonunit? Verdiep je in elk geval in de mogelijkheden, de kosten, de hypotheek en vergunningen als het gaat om de ligplaats. Laat je goed informeren door een iemand die gespecialiseerd is in het aankopen van woonboten. Voorkom verrassingen en doe vooraf goed je huiswerk zodat je specifiek op zoek kan gaan naar een woonboot die helemaal past bij de wensen en het budget dat je hebt.