Woonboerderij kopen

Altijd al je eigen woonboerderij willen kopen? Dan is dit misschien wel het moment. Helemaal als je voorkeur uit gaat naar landelijk wonen, je van rust zoekt en je houdt van ruimte rondom de woning.

In dit artikel lees je wanneer een woonboerderij kopen een goed idee is en kom je er achter hoe de kosten van een woonboerderij berekend.

Landelijk en vrijstaand wonen

Wonen op een woonboerderij is een unieke belevenis. Je profiteert van veel rust en geniet van de ruimte rondom doordat je vrijstaand woont. Je hebt namelijk geen aangrenzende buren. Dat is ideaal als je wilt voorkomen dat je last krijgt van overlast.

Sommige bewoners van een woonboerderij hebben zelfs een aantal beesten. Denk bijvoorbeeld aan kippen, geiten of andere dieren die je op een normale boerderij ook vindt. Een woonboerderij is zelfs geschikt als je jouw eigen groente en fruit wilt gaan verbouwen. Kortom, een woonboerderij biedt genoeg mogelijkheden.

Het leven op een woonboerderij heeft niet alleen maar voordelen. Je bent over het algemeen veel tijd en geld kwijt aan onderhoud. Helemaal als je een woonboerderij koopt die wat ouder is. Bij een moderne woonboerderij heb je waarschijnlijk minder onderhoud, maar krijg je alsnog te maken met het onderhoud van het perceel.

woonboerderij kopen

De hoogte van de vraagprijs is hierdoor afhankelijk

Als je overweegt om je eigen woonboerderij te kopen, wil je er zeker van zijn dat je deze kunt betalen. Heb je al een mooie boerderij op het oog? En wil je weten of je deze kunt betalen? Dan is het belangrijk om te weten wat je kunt besteden.

De hoogte van de prijs is onder andere afhankelijk van de locatie waar een woonboerderij staat. Koop je een woonboerderij in Friesland, Drenthe of Limburg? Dan ben je aanzienlijk minder geld kwijt dan wanneer je een woonboerderij koopt in Noord-Holland of Zuid-Holland. Natuurlijk is de grootte van de woning bepalend voor de hoogte van de prijs. Hoe groter de woonboerderij, hoe hoger de kosten zullen zijn. Maar ook de staat van de boerderij is belangrijk voor de vraagprijs.

Woonboerderij kopen

Een mooie woonboerderij kopen? Het is verstandig om van tevoren te weten wat het beschikbare budget is. Een zoektocht kost veel tijd, dus wil je jouw zoektocht uitbesteden? Overweeg dan om een professionele aankoopmakelaar in te schakelen.

Heb je een woonboerderij gevonden die voldoet aan je wensen? Bereken wat je maximaal kunt lenen en kom erachter of je in aanmerking komt voor een hypotheek. Heb je spaargeld dan kun je overwegen om dit geld te gebruiken bij de investering van de woning. De spaarrentes zijn momenteel zo laag, dat het investeren met spaargeld in een woning geen slechte keus lijkt.

Hulp nodig? Schakel een makelaar in en laat hem of haar je helpen bij je zoektocht. Zo’n makelaar kan je ook helpen bij de onderhandeling en de afronding van de koop. En dat helpt je bij het afronden van de koop. Dat is natuurlijk handig als je zelf geen kennis of tijd hebt om dat allemaal te moeten regelen.