Woonark kopen

Woonark kopen? Omdat je het idee hebt dat wonen op het water iets voor jou is? Ondanks dat het een unieke belevenis is, is dit niet voor iedereen weggelegd.

Dit artikel geeft duidelijkheid over waar je op moet letten en wat er bij komt kijken. Zo kom je er mogelijk al snel achter of het leven op een woonark wel iets voor jou is.

Het aanbod woonarken

Er zijn veel verschillende soorten woonarken. Van grote woonarken tot de iets kleinere. Van de oudere woonarken tot hele moderne. Ga online eens kijken naar het aanbod. Zo kom je erachter welke prijzen er voor elke woonark ongeveer wordt gevraagd. Je krijgt zo al een goed beeld van wat er budgetmatig wel en niet mogelijk is.

woonark kopen

De kosten van een woonark berekenen

Het is enorm lastig om op zoek te gaan naar een geschikte woonark zonder dat je weet welk budget je tot je beschikking hebt. Bereken daarom van tevoren al wat je te besteden hebt. Zo kun je veel gerichter op zoek gaan naar een mooie woonark die past bij jouw budget.

Een woonark kopen zonder eigen geld? Sluit dan een hypotheek af. Ga op zoek naar een geschikte hypotheekverstrekker voor de hypotheek van de woonark.

Je hebt wel een beperkte keuze. Sommige hypotheekverstrekkers verlenen geen hypotheek aan iemand die een woonark koopt. Maar het kan zo zijn dat een hypotheker minder budget beschikbaar stelt. Neem daarom op tijd contact op met een hypotheekverstrekker en ga het gesprek aan om de mogelijkheden te weten.

Leven op een woonark: niet voor iedereen

Het leven op het water is een unieke belevenis. Het is een andere ervaring op een woonark dan in een huis. Behalve de charme en ervaring heeft het ook een keerzijde. Een woonark heeft veel onderhoud nodig. Het schoonmaken van een woonark is daarnaast niet erg eenvoudig.

Veel woonarken zijn gemaakt van hout. Heb je een woonark op het oog die materialen heeft als hout of metaal. Laat deze dan regelmatig controleren op defecten.

Woonark kopen

Je eigen woonark kopen? Stel een realistische wensenlijst op en kom erachter welke kosten er zijn verbonden aan de woonark waarin jij je helemaal ziet wonen. Heb je al nagedacht over een geschikte ligplaats voor de woonark? Het is wel zo handig om die alvast te hebben voordat je jouw woonark hebt gekocht.

Weet je al precies welk type woonark, woonboot of ander woonunit je wilt hebben? Laat hem of haar je goed informeren in de mogelijkheden. Vraag om hulp als je echt niet weet waar je het moet zoeken. Die hulp kun je mogelijk wel goed gebruiken. Helemaal als je nog niet zoveel kennis hebt van woonarken en alles wat er verder nog bij komt kijken.