Wie staat er ingeschreven op mijn adres

Wil je weten wie er ingeschreven staat op jouw adres? Het kan soms handig zijn om te weten wie er officieel staat ingeschreven op jouw woonadres. Gelukkig zijn er genoeg manieren om daar achter te komen. Lees het artikel verder en kom erachter hoe je deze gegevens kunt opvragen.

Wie staat er ingeschreven op mijn adres?

Er zijn dus verschillende manieren om te weten te komen via er staan ingeschreven op jouw adres. Hieronder lees je verschillende methoden die je kunt gebruiken bij het opvragen van deze gegevens.

  1. Gemeentelijke basisadministratie (GBA): De GBA, tegenwoordig bekend als de Basisregistratie Personen (BRP), is een database waarin alle inwoners van Nederland staan geregistreerd. Neem contact op met jouw gemeente op voor de mogelijkheden. Vraag naar welke informatie over de ingeschreven personen beschikbaar is.
  2. Kadaster: Het Kadaster houdt informatie bij over onder andere eigendommen en percelen. Via het Kadaster vind je soms gegevens over wie er op een specifiek adres staat ingeschreven. Om inzage te krijgen in deze gegevens zijn er vaak wel kosten aan verbonden.
  3. MijnOverheid: MijnOverheid is een online platform waar je persoonlijke overheidszaken regelt. Met een MijnOverheid account vind je hier informatie over wie er op jouw woonadres staat ingeschreven.
Het is belangrijk op te merken dat het verkrijgen van deze informatie soms privacygevoelig kan zijn. Houd rekening met de geldende wet- en regelgeving en respecteer de privacy van anderen.