Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaand huis kopen is een goed idee als je houdt van wonen in rust en ruimte. Wanneer je vrijstaand woont, heb je meer privacy en vaak meer ruimte dan in een tussenwoning. Het kopen van een vrijstaand huis heeft een aantal voordelen, maar er komt wel wat bij kijken. Lees in dit artikel waar je op moet letten bij het kopen van een vrijstaand huis.

De locatie van de vrijstaande woning

Ben je jouw zoektocht al gestart naar een mooi, vrijstaand huis? Dan heb je vast al duidelijk waar je wilt wonen. Gaat jouw voorkeur uit naar wonen in de stad of kies je toch voor een iets meer landelijker gebied? Het voordeel van wonen in een stad is dat je vaak meer voorzieningen in de buurt hebt. Denk aan winkels, scholen en andere voorzieningen. Er is vaak ook net iets meer te doen in de stad en de afstanden naar winkels en scholen zijn vaak korter dan wanneer je in een dorp woont.
vrijstaand huis kopen

De kosten van een vrijstaande woning

De vraagprijs van een vrijstaand huis kan behoorlijk hoog zijn. Deze type woningen zijn behoorlijk gewild en door de hoeveelheid grond zijn de huizen vaak een stuk duurder. Het is daarom belangrijk dat je weet wat je te besteden hebt. In eerste instantie om voor de koopsom van het huis zelf, maar ook voor eventuele verbouwingen aan de woning. Hoeveel er verbouwd moet worden, is ook grotendeels afhankelijk van de staat van het huis.

Een hypotheek afsluiten voor de woning

Bepaal hoeveel hypotheek je nodig hebt om jouw droomhuis te kunnen kopen. Reken zelf uit wat voor hypotheek je kunt afsluiten of vraag een hypotheekadviseur om met je mee te kijken. De hoogte van de hypotheek is namelijk niet voor iedereen hetzelfde. Deze is afhankelijk van het inkomen van de kopers en openstaande leningen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een deel van de woning te financieren met eigen vermogen.

Zodra je een huis koopt, dan krijg je te maken met kosten koper. Dit zijn kosten die je vooraf betaalt, maar die niet meegenomen kunnen worden in de hypotheek. Kosten koper zijn onder meer de kosten die je betaalt voor de notaris en taxateur. Helaas kun je deze kosten tegenwoordig niet meer meefinancieren in de hypotheek en moet je deze van je eigen spaargeld betalen.

Vrijstaand huis kopen: iets voor jou?

Heb je altijd al willen wonen in een vrijstaand huis? Is nu de tijd gekomen dat je een vrijstaand huis kunt kopen of bouwen? Neem online eens een kijkje naar het aanbod of kies voor een makelaar die je kan helpen bij jouw zoektocht. Weet je al waar je ongeveer wilt wonen? En is duidelijk welk budget je tot je beschikking hebt? Dan maakt dat de zoektocht naar jouw nieuwe woning vast al een stuk eenvoudiger.