Vakantiehuis kopen

We gaan tegenwoordig steeds vaker op vakantie. Vroeger was het heel normaal om eens per jaar op vakantie te gaan. Tegenwoordig doen we dat steeds vaker. Maar dat betekent niet dat we elk jaar meerdere keren naar het buitenland gaan.

Vakantie vieren in Nederland wint het namelijk ook aan populariteit. Terwijl ook steeds meer Duitsers, Fransen en andere Europeanen steeds vaker in Nederland vakantie vieren. Nederland telt om die reden veel vakantieparken. Het is daarom ook niet zo gek dat steeds meer mensen ervoor kiezen om een eigen vakantiehuis te kopen. Voor zowel eigen gebruik als het verhuur ervan. Maar daarover later meer.

Het ideale vakantiegevoel met een eigen vakantiehuis

Hou je er van om er regelmatig op uit te gaan? Even uit de sleur van het dagelijks leven en uit je eigen omgeving. Dan is een vakantiehuis kopen een heel goed idee. Je beschikt tijdens je vakantie of lang weekend weg over een eigen vakantiehuis. Bovendien kun je op vakantie gaan wanneer je dat wilt. Je hoeft geen rekening te houden met boeken of de beschikbaarheid van een accommodatie 

Een voordeel van je eigen vakantiehuis is dat je deze zelf inricht. Met je eigen meubels, spullen en zonder dat je betaalt voor het verblijf. Zie het als een vakantie in eigen huis. Klinkt goed toch?

vakantiehuis kopen

Vakantiehuis kopen om te verhuren

Een ander voordeel van een vakantiehuis kopen of er eentje laten bouwen, is dat je het huis kunt verhuren. Je genereert daarmee extra inkomsten. Kan dat zomaar? Zeker. Want voor het verhuren van jouw vakantiewoning heb je geen vergunning nodig.

Heb je jouw vakantiehuis op een vakantiepark staan? Let er dan goed op dat er mogelijk wel beperkingen zijn op het verhuren van het vakantiehuis. Bekijk dus vooraf goed wat de regels zijn als je het wilt gaan verhuren.

De kosten van een vakantiehuis

De kosten die je betaalt voor de vakantiewoning lopen sterk uiteen. Belangrijke bij de prijsbepaling zijn de locatie, de grootte en het materiaal. Kies je bijvoorbeeld voor een fraaie vakantiewoning aan het water? Dan betaal je vaak meer voor een vakantiehuis in het binnenland op een recreatiepark. Bekijk ook goed of je het stuk grond koopt waarop de woning is gebouwd. In sommige gevallen is de grond of kavel ook eigendom van jou. En daar betaal je dan uiteraard ook iets meer voor. Maar let op, dit is niet altijd het geval. Tenslotte is de prijs ook afhankelijk van de vraag naar vakantiewoningen. Is er meer vraag dan aanbod? Dan liggen de prijzen vanzelfsprekend hoger. Is het aanbod groter dan de vraag? Dan betaal je vaak een stuk minder voor jouw vakantiewoning.

Vakantiehuis kopen

Een vakantiehuis kopen heeft veel voordelen. Maar voordat je gericht op zoek gaat naar een geschikte vakantiewoning wil je weten wat het gaat kosten. Kun je het permitteren om naast je eigen woning ook een tweede huis te financieren.

Bekijk eerst wat je te besteden hebt. Maar maak ook een wensenlijst. Dat maakt je zoektocht waarschijnlijk een stuk eenvoudiger. Start online je zoektocht en kom erachter welke soorten vakantiehuizen er zijn en welke prijs hieraan verbonden zijn.