Tiny house kopen

Ben je al een tijdje op zoek naar een tiny house? Wil je graag jouw eigen tiny house kopen? Met de toenemende interesse in deze woningen ben je inmiddels al niet de enige. Deze inmiddels populaire manier van wonen is begonnen in Amerika.

Dat je in een tiny house niet veel tijd kwijt bent aan schoonmaken.. Dat had je je vast zelf al wel bedacht. Maar er zijn nog meer voordelen. Meer weten over de mogelijkheden, de voordelen en wat de kosten zijn? Lees dan direct verder.

Wanneer je kiest voor een tiny house

Het wonen in een tiny house past niet bij iedereen. Bedenk daarom goed of een tiny house wel echt iets voor jou is. Een tiny house is veel duurzamer dan een ‘normale’ woning. Vanuit het milieu perspectief kiezen veel mensen daarom om kleiner te wonen. Daarnaast is het een levensstijl die bij ze past en ze nemen genoegen met iets kleiner. Ook is een tiny house een stuk goedkoper in vergelijking met een ‘normale’ woning. Maar daarover later meer.

Wil je flexibel kunnen zijn als het gaat om waar je woont? Dan is een tiny house kopen wellicht iets voor jou. Een tiny house is namelijk makkelijk te vervoeren. Die mogelijkheid heb je bij een vaste woning natuurlijk niet. Als een nomade de wereld verkennen? En daarbij meteen je hele huishouden meenemen? Met een tiny house is dat dus gewoon mogelijk.

tiny house kopen

Prijs bepalen van een tiny house

De prijzen van een tiny house liggen ver uiteen. De hoogte van de vraagprijs is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Omdat een tiny house niet groot is het verschil in ruimtes niet enorm. Hoe groter de ruimte van een tiny house, hoe duurder een tiny house vaak is.

Het bouwmateriaal van de woning is ook een belangrijke factor voor de prijsbepaling. Het maakt namelijk uit uit welk materiaal het tiny house bestaat. Is er bijvoorbeeld gekozen voor een goedkope houtsoort? Dan kost een tiny house doorgaans minder. En hoe is de binnenkant van de woning geïsoleerd? Hoe zien de gevel en het dak eruit?

Uiteindelijk betaal je ook maandelijks minder als je een tiny house hebt. Je betaalt bijvoorbeeld minder aan onderhoud, de energiekosten liggen lager en ook betaal je doorgaans minder premie aan de verzekering. Als je kijkt naar het prijskaartje dan is een tiny house dus niet alleen aantrekkelijk bij het kopen ervan. Ook tijdens het wonen ga je fors besparen.

Tiny house kopen

Een eigen tiny house kopen? Bedenk je dan goed welk budget je beschikbaar hebt voor het kopen van jouw tiny house. Maak ook een wensenlijst zodat je voor jezelf weet wat je belangrijk vindt. Stort je op de huizenmarkt of laat je eigen tiny house bouwen.

Start je de zoektocht naar jouw nieuwe tiny house? Kijk eens online of benader een makelaar en leg je wensen op tafel. Kom er tijdens het gesprek met de makelaar achter wat zo’n type house kost en weet je in no-time of jouw droomhuis al te koop staat.