Schuurwoning kopen

Wil je jouw eigen schuurwoning kopen? Vind je het belangrijk om veel ruimte te hebben in de woning? En wil je flexibel kunnen zijn bij de inrichting van de woning en de keuze voor de woonstijl? Dan is een schuurwoning kopen geen gek idee.

Een schuurwoning kopen heeft een aantal voordelen. In dit artikel lees je waar je op moet letten wanneer je op zoek bent naar een schuurwoning.
schuurwoning kopen

Start de zoektocht

Heb je al een mooie woning op het oog? Of ben je nog aan het rondkijken naar wat het aanbod is op de huizenmarkt. Start eens online met de zoektocht.

Ga zelf op huizenjacht

Ga je online op zoek? Stel filters in op onder meer de regio waarin je jouw schuurwoning wilt hebben. Je ziet meteen welke types schuurwoningen er zijn en welke kosten hieraan verbonden zijn.

Schakel een makelaar in

Hulp nodig bij de zoektocht? Kies dan voor een aankoopmakelaar. Dan gaat een makelaar niet alleen mee met bezichtigingen en neemt de onderhandelingen van je over. Handig als je zelf al een tijdje op zoek bent, maar je niets kunt vinden. Of wanneer je geen zin hebt zelf op zoek te gaan natuurlijk.

Een goede aankoopmakelaar weet precies wat er beschikbaar is of wat er beschikbaar komt bij jou in de buurt. Op basis van jouw wensen kan hij of zij op zoek naar een mooie schuurwoning waarin je de volgende stap kan zetten.

De kenmerken van een schuurwoning

Hoewel de term ‘schuurwoning’ al decennia oud is, zijn deze type woningen nog steeds erg in trek. Deze woningen worden nog steeds gebouwd en geen woonwijk kan eigenlijk zonder deze type woningen.

Wat opvalt aan een schuurwoning zijn de rechte vormen die je vaak in dit type woning terugziet. Kies je voor een moderne schuurwoning? Dan kies je voor ruimte en veel licht. Dat komt met name door de grote ramen waardoor er veel licht in de woonkamer komt.

Geschikt voor elke woonstijl

Welke woonstijl ook je voorkeur heeft, een schuurwoning is heel geschikt voor de meest uiteenlopende woonstijlen. Hou je van een klassieke, een landelijke en een industriële woonstijl, dan is een schuurwoning heel geschikt.

Schuurwoning kopen

Een schuurwoning kopen is een goed idee als je houdt van een ruimtelijk wonen met veel licht. Stel een begroting op en kom erachter welk budget je beschikbaar hebt. Bekijk ook welke mogelijkheden je hebt als het gaat om het afsluiten van een hypotheek.

Hulp nodig bij de zoektocht of bij het vaststellen van het budget of hypotheek? Laat je goed adviseren door een hypotheek of een makelaar. Ga het gesprek aan en bespreek wat er mogelijk is qua ondersteuning. Dat is helemaal prettig als je dat soort zaken zelf niet helemaal ziet zitten.