Recreatiewoning kopen

Je eigen recreatiewoning kopen? Dat is niet zo’n gek idee. Nederlanders gaan steeds vaker per jaar op vakantie. Nog niet zo lang geleden was het normaal om maar één keer per jaar op vakantie te gaan. Vaak gebeurde dat dan tijdens de zomervakantie.

Maar tegenwoordig gaan Nederlanders het hele jaar door op vakantie. Omdat meerdere keren per jaar naar het buitenland kostbaar is, zoeken veel vakantiegangers naar een bestemming in eigen land. Maar Nederland is ook nog steeds erg in trek in het buitenland. Elk jaar weten Duitsers, Fransen, Belgen en andere Europeanen ons steeds vaker te vinden.

Het is daarom ook best logisch dat Nederland veel vakantieparken heeft. Steeds meer mensen zien hierdoor ook een kans met een eigen recreatiewoning. Aan de ene kant om er zelf in te verblijven tijdens de vakantie. Maar aan de andere kant ook om te verhuren. Daarover later meer.

recreatiewoning kopen

Vakantie in je eigen recreatiewoning

Ben je een liefhebber van een weekendje weg? Of ga je graag op vakantie? Omdat je even wilt ontspannen in een andere omgeving? Dan is een recreatiewoning kopen nog niet eens zo’n gek idee.

Het voordeel is dat je verblijft in je eigen recreatiewoning. Dat doe je natuurlijk wanneer je daar zin in hebt. Je hoeft niet te boeken en betaalt ook niet voor de overnachting. Hoe fijn is het dat je jouw eigen spullen tot je beschikking hebt: eigen meubels, keuken(gereedschap), het toilet en de badkamer bijvoorbeeld.

Recreatiewoning kopen voor verhuur

Een recreatiewoning kopen voor verhuur? Je genereert daarmee extra inkomsten. Een bijkomend voordeel? Je hebt daarvoor geen vergunning nodig. Heb je een recreatiewoning op een vakantiepark? Wees goed op de hoogte van de verhuurmogelijkheden van het park. Het kan namelijk nog wel eens zo zijn dat de verhuuropties op zo’n park beperkt zijn.

Een nadeel van het verhuur is dat je ook verantwoordelijk bent voor het verhuur ervan. Dat betekent dat het onderhoud je eigen verantwoordelijkheid is. Heb je jouw recreatiewoning verhuurd? Dan dien je zelf bijvoorbeeld de woning schoon te maken voordat er andere huurders in komen.

Recreatiewoning kopen

Wil je een recreatiewoning kopen? Denk dan van tevoren goed na waarvoor je de recreatiewoning wilt gebruiken en waar je deze wilt kopen. Het is ook belangrijk dat je vooraf goed weet wat je te besteden hebt. En bepaal of je de woning betaalt met eigen (spaar)geld of dat er hypotheek afgesloten moet worden. In dat laatste geval wil je natuurlijk wel weten of het mogelijk is om een tweede huis te kopen naast je eigen woning.

Oriënteer je online wat er beschikbaar is. Stel een wensenlijst op zodat je weet waar de woning aan moet voldoen. Wellicht helpt dat ook tijdens de zoektocht naar die perfecte recreatiewoning.