Prefab huis kopen

Een prefab huis kopen? Dan ben je niet de enige. Steeds meer woningeigenaren kiezen voor een prefab oplossing. Een duurzame en betaalbare manier van bouwen meer aan populariteit wint. Een prefab huis heeft een aantal belangrijke voordelen. Door die voordelen wordt het steeds aantrekkelijker om te kiezen voor een prefab woning.

Meer weten over prefab? Lees dit artikel en bekijk of een prefab huis kopen echt iets voor jou is. Kom te weten wat een prefab huis nu precies is en wat de voordelen en nadelen ervan zijn.

Wat is een prefab huis

Prefab is de afkorting van: prefabricated. Het betekent vooraf gebouwd. Bij een prefab worden bepaalde elementen van het huis namelijk al van tevoren in de fabriek gemaakt. Deze onderdelen worden pas bij de bouw van de woning naar het bouwterrein vervoerd. Daar worden deze elementen in of op de woning geplaatst, vergelijkbaar met een bouwpakket.

prefab huis kopen

Waarom je kiest voor een prefab woning

Een belangrijk voordeel van prefab bouwen is dat er tijdens de bouw behoorlijk bespaart, wordt op de totale bouwkosten. In sommige gevallen kan er met prefab bouwen zelfs een kwart van de bouwkosten worden bespaard. Dat komt met name door de bouw in de fabriek en het besparen op personeelskosten op de bouwplaats zelf. Je bespaart daardoor niet alleen in de bouwkosten, maar ook in de tijd.

De kwaliteit van prefab huizen ligt erg hoog. Dat komt omdat de controle op de kwaliteit in de fabriek vaak erg goed is. De omstandigheden in de fabriek zijn over het algemeen ook beter dan op het bouwterrein. Je hebt in de fabriek namelijk niet altijd te maken met een strakke planning en al helemaal niet met slechte weersomstandigheden.

Prefab huis: Kwalitatief hoogwaardige bouw

Doordat onderdelen van de woning in de fabriek worden gemaakt, is de controle op de kwaliteit over het algemeen erg goed. Deze onderdelen worden namelijk in goede omstandigheden gemaakt. Dat komt de kwaliteit natuurlijk wel ten goede. Er hoeft hierdoor niet rekening gehouden te worden met de omstandigheden op de bouwplaats. Denk bijvoorbeeld aan de weersomstandigheden.

Een nadeel van een prefab huis

Naast de voordelen heeft een prefab huis ook een belangrijk nadeel. Want kies je voor een prefab woning dan ben je minder flexibel dan bij een normale woning. Dat komt omdat de voorgefabriceerde onderdelen vaak op standaard maten worden gemaakt. Daar moet tijdens de bouw van het huis ook rekening mee gehouden worden.

Let er op dat dit ook gevolgen kan hebben bij de verbouw van het huis. Het hoeft je niet te beperken, maar je bent vaak iets minder vrij dan bij gewone bouw.

Prefab huis kopen

Een prefab huis kopen heeft zowel voor- als nadelen. Hopelijk heeft dit artikel je wat meer inzicht gegeven en antwoord gegeven over een prefab huis iets voor jou is. Hulp nodig bij de financiering van de woning? Schakel een goede hypotheekverstrekker in en laat hem of haar berekenen wat je aan hypotheek kunt afsluiten. 

En heb je hulp nodig bij het kopen van je nieuwe prefab woning? Overweeg dan om een aankoopmakelaar in te schakelen. Zo’n makelaar kan je helpen bij het zoeken naar een geschikte woning. Maar kan je ook helpen bij het bieden en rond maken van de deal.

Wil je meer lezen over prefab bouwen? Lees dan het artikel: prefab bouwen.