Mantelzorgwoning kopen

Een mantelzorgwoning is een huis op eigen terrein. Door de vergrijzing van de maatschappij wordt de vraag naar zo’n mantelzorgwoning steeds groter. Vroeger werd er vaak gekozen om een mindervalide oudere naar een verzorgingshuis te verwijzen. Maar tegenwoordig is een mantelzorgwoning in de buurt een moderne manier van zorg bieden. De woning is geschikt voor jezelf of voor een naaste die extra zorg nodig heeft.

Niet alleen voor ouderen is deze oplossing geschikt. Een mantelzorgwoning is ook voor gehandicapten een praktische manier van wonen. Zeker als zorg bieden noodzakelijk is, maar de gehandicapte toch een eigen plekje wil hebben.

In dit artikel lees je over de opties die je hebt als je een mantelzorgwoning wilt kopen. Lees verder, ontdek de voordelen en hoe je de kosten ervan berekend.
mantelzorgwoning kopen

Voordelen van een mantelzorgwoning

Een belangrijk voordeel van een mantelzorgwoning is de snelle zorg die kan worden geboden. Je hebt geen reistijd nodig en daardoor ben je in de mogelijkheid om sneller zorg te bieden. Het is daardoor niet noodzakelijk om te kiezen voor een verzorgingshuis als dat niet wenselijk is. Met een mantelzorgwoning kun je jouw dierbare persoonlijk zorg bieden.

Een mantelzorgwoning in de tuin plaatsen? Of op zoek naar een geschikt verblijf in een buitengebied? Je kunt tegenwoordig ook kant-en-klare woningen kopen. Je hebt er ook geen vergunning meer voor nodig. Sinds 2014 is zo’n woning vergunningvrij en daardoor krijg je niet te maken met complexe regels of beperkingen.

Wat kost een mantelzorgwoning?

Kies je voor een instapklare mantelzorgwoning? Dan kun je vanaf € 50.000 al een passende mantelzorgwoning kopen. De hoogte van de kosten zijn sterk afhankelijk van de wensen die je hebt.

De kosten van een mantelzorgwoning kunnen namelijk behoorlijk variëren. Zo is onder meer de locatie, de grootte van de woning en de aanwezige voorzieningen bepalend voor wat er voor een woning gevraagd wordt. Heb je een beperkt budget? Bekijk dan goed wat er binnen de financiële mogelijkheden behoren.

Prefab mantelzorgwoning

Wil je fors besparen op de prijs? Kies dan voor een prefab mantelzorgwoning. Een prefab woning is doorgaans goedkoper omdat onderdelen van de woning al van tevoren zijn gemaakt in de fabriek. Deze onderdelen hoeven bij niet op de bouwplaats te worden gemaakt waardoor je niet alleen bespaart op de kosten. Een prefab mantelzorgwoning kan ook sneller worden opgeleverd zodra er gebruik gemaakt wordt van standaard componenten.

Mantelzorgwoning kopen

Een mantelzorgwoning kopen of bouwen is een goede keus als een naaste van je intensieve zorg nodig heeft en je deze zorg zelf wilt bieden. Je hebt in dit artikel kunnen lezen wat de voordelen zijn en hoe je de kosten voor een mantelzorgwoning kunt berekenen.

Er zijn verschillende bedrijven gespecialiseerd in mantelzorgwoningen. Wil je meer weten? Ga je oriënteren en neem contact op met een betrouwbare aanbieder. Geef aan waarvoor en voor wie de woning is, welke wensen je hebt en welk budget er beschikbaar is.