Levensloopbestendige woning kopen

Een levensloopbestendige woning kopen? Omdat je op zoek bent naar een woning waarin je onbezorgd ouder kunt worden? Als je straks iets minder mobiel bent, wil je in het huis blijven wonen. Investeren in een dit type woning wanneer je al iets op leeftijd bent, is een goed idee. Als je tegen die tijd niet wilt verhuizen, maar wil verblijven op je eigen vertrouwde plekje.

In dit artikel lees je meer over waar je op moet letten bij als je wilt wonen in een het kopen levensloopbestendig huis. En waarom je voor dit type woning kiest als je ouder bent of minder mobiel.

levensloopbestendige woning kopen

Een geschikte woning als je op leeftijd bent

Als je ouder wordt, krijg je steeds minder trek in het onderhouden van de woning. En niet alleen dat. Het wordt steeds moeilijker. Je zult dus op zoek moeten gaan naar een huis, een bungalow of ander type woning waarbij onderhoud eenvoudig is. Een woning uit de jaren 30 kun je gerust overslaan. Maar nieuwbouw? Een nieuwbouw woning kan bijvoorbeeld heel aantrekkelijk zijn.

Dit zijn de kenmerken van dit type woning

Een levensloopbestendige woning is helemaal ingericht voor mensen die iets minder mobiel zijn. Veel van deze woningen zijn, net zoals bij bungalows, gelijkvloers. De slaapkamers en badkamer bevinden zich, net zoals de woonkamer, op de begane grond.

De inrichting van de woningen zijn er altijd op gericht dat je op latere leeftijd jezelf makkelijk kunt verplaatsen in huis. Daarnaast moet je comfortabel kunnen wonen en je veilig voelen in je eigen huis. Voorzieningen waar je bijvoorbeeld aan kunt denken is een traplift in de hal, een antislipvloer en een inloopdouche in de badkamer en een drempelloze overgang tussen verschillende kamers.

Nieuwbouw levensbestendige woning

Bij een nieuwbouw woning heb je vaak de beschikking over hele moderne faciliteiten. Maar je ziet in moderne levensloopbestendige huizen open keukens waardoor je meer ruimte hebt om je te bewegen.

Bovendien is een nieuwbouw woning energiezuinig en voldoet deze aan actuele duurzaamheidsnormen. Het voordeel van een nieuwbouw levensbestendige woning is dat je geen rekening hoeft te houden met aanpassingen die nodig zijn om de woning levensloopbestendig te maken. Je geniet meteen van de voordelen van deze speciaal ontworpen woning.

De buurt waar je wilt wonen

Doe goed onderzoek naar de buurt waarin de woning staat. Bekijk of er genoeg faciliteiten in de buurt aanwezig zijn die belangrijk zijn. Denk aan een supermarkt in de buurt, medische voorzieningen en of er voldoende georganiseerd wordt voor oudere mensen.

Levensloopbestendige woning kopen

Wil je een levensloopbestendige woning kopen? Wil je je geen moment zorgen maken over hoe je er op latere leeftijd bij zit? In dit artikel heb je kunnen lezen wanneer je voor dit type woning kiest en wat de voordelen ervan zijn.

Weten welke mogelijkheden aansluiten bij jouw eisen en wensen? Schakel een makelaar in om je te helpen bij het vinden van een geschikte woning. Laat de makelaar eens uitkijken naar geschikte woningen in jouw buurt. Bekijk zelf online wat het aanbod is en of je mogelijk al een interessante woning tegenkomt.

Denk goed na wat je wilt besteden en hoe je de woning wilt afbetalen. Kun je de woning kopen met een deel eigen spaargeld? Doordat je jouw eigen woning hebt verkocht? Of moet je toch een hypotheek afsluiten? Geen situatie is hetzelfde. Daarom is maatwerk advies in veel gevallen een goed hulpmiddel bij de financiering van de woning.