Huis kopen zonder hypotheek

Een huis kopen zonder hypotheek. Iedereen wil deze luxe wel ervaren. Maar die mogelijkheid is natuurlijk lang niet voor iedereen haalbaar. Beschik je wél over de financiële middelen om een eigen huis te kopen zonder hypotheek? Lees dan vooral verder.

In dit artikel ontdek je namelijk wat de voordelen zijn. Maar ook waar rekening mee gehouden moet worden zodra er geen hypotheek afgesloten wordt.

Betaal geen hypotheek en ook geen rente

Genoeg eigen geld om het huis te kopen zonder hypotheek? Het scheelt dan in elk geval veel gedoe bij het afsluiten bij de hypotheek. Voorkom daarmee dat er elke maand premie betaalt moet worden met de rente die daar bovenop komt. Bij een annuïteitenhypotheek betaal je bijvoorbeeld in de eerste jaren veel rente. Zonder hypotheek hoeft deze rente niet te worden betaald. Dat scheelt uiteindelijk veel geld.

huis kopen zonder hypotheek

Betaal geen vermogensrendementsheffing

Ben je vermogend en beschik je over meer dan € 50.650 spaargeld? Dan doe je er verstandig aan om dit spaargeld of een deel ervan te investeren in de woning. Je betaalt namelijk vermogensrendementsheffing over het eigen vermogen als er meer dan dit bedrag aan spaargeld is. Dat is natuurlijk zonde, want dat geld ben je dan kwijt. Daarom kan iedereen ervoor kiezen om spaargeld te investeren in een woning zonder dat daar vermogenbelasting over wordt betaald.

Een huis kopen zonder hypotheek

Een huis kopen zonder hypotheek heeft wel een paar voordelen. Hou er wel rekening mee dat je het spaargeld maar één keer kunt uitgeven. Weet je dus zeker dat je jouw spaargeld wilt investeren in de nieuwe woning? Of kun je het geld goed gebruiken als buffer voor andere, grote aankopen?

Neem bij twijfel eens contact op met een financieel adviseur. Zo’n adviseur vertelt wat er in jouw geval de beste opties zijn. Elke situatie is anders, dus is advies op maat echt wat je wilt.