Huis kopen met tijdelijk contract

Een huis kopen met een tijdelijk contract: vaak zijn er dan wel mogelijkheden. Heb je een contract voor bepaalde tijd. Ben je uitzendkracht of word je gedetacheerd? Ook dan is het mogelijk om een hypotheek af te sluiten.

In dit artikel lees je wat deze mogelijkheden zijn en of je in aanmerking komt. Nieuwsgierig? Lees dan vooral verder.

Hypotheek bereken met een tijdelijke aanstelling

Beschik je momenteel over een contract voor bepaalde tijd? Bereken dan de maximale hypotheek. Dat doe je door het gemiddelde te nemen van de jaarinkomens over de afgelopen drie jaar. Kijk vervolgens wat je huidig jaarsalaris is. Ga dit met elkaar vergelijken. Pak het laagste inkomen en neem deze mee in de berekening om te weten wat de maximale hypotheek gaat zijn.

huis kopen met tijdelijk contact

Inbrengen van eigen vermogen

Lukt het je om een hypotheek af te sluiten met een tijdelijk contract? Dan heb je alsnog eigen geld nodig. Dat komt doordat er maximaal 100% van de waarde meegefinancierd kan worden. Daardoor moeten de kosten voor onder andere de makelaar, de notaris en taxateur helemaal zelf betaald worden.

Heb je nog openstaande schulden? Omdat je een lening aan het afbetalen bent? Bijvoorbeeld een studieschuld? Neem dit mee in de berekening. Een openstaande lening is namelijk wel van invloed op de hoogte van de hypotheek.

Intentieverklaring of perspectiefverklaring

Is er uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd? Dan kun je de werkgever vragen een intentieverklaring in te vullen. In zo’n verklaring staat dat er bij een volgend contract recht is op een vaste aanstelling. Bij het berekenen van de hypotheek kijk je in dat geval gewoon naar het salaris dat je op dat moment verdient.

Doe je uitzendwerk, dan zijn er mogelijkheden. Vraag het uitzendbureau om een perspectiefverklaring te regelen. Het uitzendbureau geeft in zo’n verklaring aan dat het inkomen naar alle waarschijnlijk niet zal wijzigen.

Huis kopen met tijdelijk contract

Een huis kopen met een tijdelijk contract of tijdelijk dienstverband? Het is dus vaak gewoon mogelijk. Je weet nu ook wat de vereisten zijn, hoe je de maximale hypotheek kunt berekenen en welke mogelijkheden er zijn voor uitzendkrachten.

Maar omdat elke situatie anders is, vraagt elke situatie ook om maatwerk. Wil je een professional laten meekijken naar jouw situatie? Dan doe je er verstandig aan om contract te zoeken met een hypotheekverstrekker of een bank. Vraag naar welke mogelijkheden er voor jou zijn als het gaat om het verstrekken van een hypotheek en het kopen van een mooie woning.