Huis kopen aan het water

Een huis kopen aan het water: dat is een droom voor veel mensen. Nederland is een waterrijk land. En daarom zijn er veel plaatsen in ons land waar je geniet van de rust van aan het water wonen. Creëer het ultieme vakantiegevoel bij jouw thuis.

Wil je graag wonen aan het water? Dan ervaar je in elk geval voordelen maar ook nadelen. Lees er alles over in dit artikel.

De voordelen van een huis aan het water

Een belangrijk voordeel waardoor veel mensen aan het water willen wonen is de rust. Vooral in de zomer is het optimaal genieten en is het even te warm? Dan spring je zo vanuit de tuin het water in. Geniet niet alleen van de rust, maar ook van het weidse karakter. Het uitzicht wat er vaak is, is ook vaak een dikke bonus.

Heb je zelf een bootje of een sloep? Dan maakt dat wonen aan het water helemaal super. Stel het eens voor: je stapt vanuit de achtertuin zo het bootje in. Je bent in no-time op het water. Weer thuis? Dan leg je het bootje weer aan en stap je zo het huis binnen. Wat een luxe!
huis kopen aan het water

De nadelen van wonen aan het water

Koop je een huis aan het water? Hou er dan wel rekening mee dat de kans dat je te maken krijgt met ongedierte een stuk groter is. In de zomermaanden kunnen muggen voor veel hinder zorgen. Je doet er daarom ook verstandig om horren te plaatsen, zodat je muggen en andere vliegjes vooral buiten laat.

Behalve deze vervelende beestjes krijg je waarschijnlijk ook te maken met verkeer op het water. Hou dus rekening dat er ook andere mensen langs het huis gaan varen. Word het echt vervelend? Kies dan voor een windscherm of zonnescherm. Zolang dat maar niet ten koste gaat van de sfeer van aan het water wonen.

Wat kost een huis kopen aan het water

Een huis kopen aan het water is premium wonen, maar daar hangt vaak ook een stevig prijskaartje aan. De hoogte van de vraagprijs voor zo’n woning is afhankelijk van een aantal factoren. Denk aan de locatie van de woning, de grootte en de staat van de woning.

Koop je een huis aan het water of een vakantiewoning dat grens aan water? Dan betaal je meer omdat deze woningen vaak gewilder zijn. Niet alleen zorgt de plek aan het water voor een fikse stijging, ook zijn deze wijken vaak populairder. Ook het type woning is belangrijk voor de hoogte van de prijs. Wil je wonen in een vrijstaand huis? Dan bepaal je natuurlijk doorgaans meer dan voor een tussenwoning. 

Wil je weten wat je ongeveer betaalt voor een huis aan het water? Start online je zoektocht en zoek naar vergelijkbare woningen in hetzelfde gebied. Zo weet je ongeveer wat jouw droomhuis moet kosten.

Huis kopen aan het water: doen of niet?

Het klinkt natuurlijk heerlijk: een huis aan het water kopen. Maar het heeft niet alleen maar voordelen. Bedenk goed of wonen aan het water iets voor jou is en of je bereid bent om meer te betalen voor een woning omdat deze aan het water grenst.

Nog steeds enthousiast over wonen aan het water? Informeer dan eens bij een makelaar in de buurt en laat je helpen bij het vinden van een mooi huis aan het water. Neem de mogelijkheden met de makelaar door en profiteer van de kennis van de makelaar op het gebied van kopen en de kennis van de omgeving.