Houten huis kopen

Wil je een mooi houten huis kopen? Heb je een voorkeur voor woningen die aan de buitenkant voornamelijk uit hout bestaan? Lees in dit artikel welk type woningen er zijn, wat de voordelen zijn, hoe je kosten berekent en hoe je hulp kunt inschakelen bij het kopen van het huis.

Inspiratie zoeken voor houten huizen

Heb je al een goed beeld van het type woning waar je naar op zoek bent? Ga online op zoek naar woningen die te koop staat. Maak een wensenlijst om duidelijk te hebben wat je wel en niet zoekt. Met zo’n lijst kun je vervolgens veel gerichter op zoek gaan naar die woning voor de volgende fase in je leven.

houten huis kopen

Type woningen gemaakt van hout

Je wilt een houten huis kopen. Heb je al duidelijk naar welk type woning je op zoek bent? Bij een houten huis denk je al snel aan een huis met scandinavische look. Maar het zijn niet alleen Scandinavische huizen die voornamelijk van hout worden gemaakt. Heb je wel eens gehoord van een schuurwoning? Een schuurwoning is namelijk voornamelijk van hout gemaakt. Wat denk je van een chalet? Deze type woningen worden eveneens vaak gemaakt van hout.

Welk type woning je ook kiest. Vaak zijn houten huizen niet gebonden aan een tijd of trend. Veel houten woningen zijn toekomstbestendig. Omdat een houten huis van alle tijden is, heb je niet per se een woning die nu alleen in trek is.

De zoektocht naar een geschikte woning

Wat kost een houten huis eigenlijk? De hoogte van de prijs is natuurlijk grotendeels afhankelijk van de grootte van de woning. Daarnaast is de locatie van het huis bepalend voor de prijs. En in welke tijd koop je het huis? Ligt de huizenmarkt op z’n gat? Dan kan het je nog wel eens veel geld schelen.

Bij het zoeken naar een mooie woning kan een wensenlijst je verder helpen. Ga op zoek naar een woning die je ongeveer zoekt in de regio waar je wilt wonen. Zo krijg je misschien al een goed beeld van de hoogte van de prijs.

Houten huis kopen

Zodra je een houten huis gaat kopen wil je weten wat je kunt besteden. Ga je de woning betalen met een deel eigen geld? Of moet je de volledige koopsom financieren met een hypotheek? Heb je hier hulp bij nodig? Ga in gesprek met een hypotheekverstrekker en laat hem of haar je adviseren in de financiële mogelijkheden.

Wil je het hele kooptraject ondersteuning hebben? Dan kan een aankoopmakelaar je helpen bij het zoeken, het bieden en het afronden van de koop. Dat is handig als je dat allemaal zelf niet echt ziet zitten.