Wat kost een tiny house bouwen

Je wilt een jouw eigen tiny house laten bouwen. Maar je hebt geen idee wat de kosten hiervoor zijn. Je stelt jezelf de vraag: wat kost een tiny house bouwen in Nederland gemiddeld? Een terechte vraag waarop je in dit artikel antwoord krijgt. Tenminste, hoe je de prijs van de bouw berekent. Want elk tiny house is anders.

wat kost een tiny house bouwen

De locatie van jouw nieuwe tiny house

Het bouwen van een tiny house is doorgaans goedkoper dan het bouwen van een normale woning. De hoogte van de bouwprijs is van een paar factoren afhankelijk. Waar ga je jouw tiny house bouwen? De locatie van de bouw is namelijk van invloed op de kosten. Je betaalt in een dunbevolkt gebied minder voor een stuk grond dan in een stedelijk gebied.

De keuze voor het soort materiaal

Daarnaast heb je natuurlijk te maken met bouwmateriaal. De keuze voor het materiaal is een belangrijke voor het bepalen van de prijs. Veel tiny houses worden tegenwoordig gemaakt van hout. Hout is niet alleen heel een duurzaam, natuurlijke product. Het kost ook relatief weinig als materiaalsoort voor de bouw van een woning.

Je kunt er zelfs voor kiezen om gerecyclede materialen te gebruiken voor de bouw. Een duurzame oplossing die je geld gaat besparen.

Kosten besparen met prefab bouw

Heb je al eens nagedacht over prefab bouw? Waarbij verschillende onderdelen van jouw tiny house in de fabriek worden gemaakt? Deze onderdelen bevatten standaard componenten waardoor je iets minder keuzevrijheid hebt, maar je aanzienlijk kan besparen op bouwkosten en personeelskosten. Deze onderdelen hoeven alleen nog vervoerd te worden naar de bouwplaats, maar hoeven niet op de bouwplaats te worden gemaakt.

Personeelskosten

Het huis moet gebouwd worden. Je krijgt daarom ook te maken met personeelskosten. De uren van de architect, aannemer en de bouwers van het bouwbedrijf moeten ook betaald worden. Besparen op personeelskosten is niet altijd verstandig. Kies je voor een bedrijven met lage tarieven die daardoor lagere kwaliteit bieden? Dan kun je daar later behoorlijk spijt van krijgen en lopen de kosten van reparaties alsnog hoog op.

Wat kost een tiny house bouwen

Wat kost een tiny house bouwen gemiddeld? In dit artikel heb je kunnen lezen waar je rekening mee houdt bij het bereken van de kosten. Heb je duidelijk wat de wensen zijn voor jouw tiny house? Bespreek je wensen met een architect en geef aan wat je maximaal wilt besteden voor de bouw van jouw tiny house.