Wat kost een prefab woning bouwen

Wat kost een prefab woning bouwen? Het is een vraag die veel mensen beantwoord willen hebben. Door de toenemende interesse in prefabbouw en de mogelijkheden ervan. En omdat je met prefabbouw fors kunt besparen op de bouwkosten.

Wil je jouw nieuwe woning prefab bouwen? Dan bespaar je niet alleen op de kosten, maar ook op tijd. Prefab huizen worden namelijk sneller gebouwd door de kant-en-klare oplossingen. Daardoor worden prefab woningen doorgaans sneller opgeleverd.

In dit artikel lees je onder meer hoe je de kosten berekent.

wat kost een prefab woning bouwen

De voordelen en nadelen van prefab

De voornaamste reden om te kiezen voor prefab is het besparen op de bouwprijs. Kies je ervoor om jouw woning prefab te laten bouwen? Dan wordt er tijdens de bouw gebruik gemaakt van vaste componenten. Deze zijn van tevoren gemaakt in de fabriek. Doordat deze onderdelen niet op de bouwplaats gemaakt hoeven te worden, bespaar je soms veel geld wanneer je kiest voor een prefab oplossing.

Prefabbouw heeft z’n voordelen, maar er kleven ook wel degelijk nadelen aan. Je bent bijvoorbeeld minder flexibel als het gaat om de keuze voor materialen en de afmetingen. De transportkosten zijn meestal ook voor jouw rekening. En is de bouwplaats wel eenvoudig te bereiken? Het is namelijk wel essentieel dat er een toegangsweg aanwezig is zodat de onderdelen geleverd kunnen worden bij de bouwplaats.

De prijs van een prefab woning

Wat je uiteindelijk betaalt voor de bouw is afhankelijk van een aantal factoren. Denk aan de bouwlocatie, de gekozen materialen en personeelskosten. De belangrijkste factor is uiteindelijk de grootte van de woning.

Heb je een beperkt budget? Dan zijn de mogelijkheden natuurlijk niet oneindig. Maar het is met prefab tegenwoordig mogelijk om een huis te bouwen onder de 100.000 euro. Je zult dan alleen wel moeten gaan strepen op het wensenlijstje.

Is het budget zelfs nog een stuk lager? Zelfs dan kun je jouw eigen huis bouwen. Heb je wel eens nagedacht aan een tiny house? Zelfs met een klein budget, bijvoorbeeld 50.000 euro, kun je tegenwoordig al je eigen tiny house laten bouwen.

Wat kost een prefab woning bouwen

Wat het kost om een prefab woning te bouwen is dus sterk afhankelijk van een aantal factoren. Maar wil je nu toch echt de volgende stap zetten? Kosten besparen met een prefab oplossing? Ga eens in gesprek met een aannemer in de buurt en bespreek de mogelijkheden van prefabbouw. Kom er tenslotte ook direct achter welke kosten daar aan zijn verbonden.