Wat kost een huis bouwen per m3

Wat kost een huis bouwen per m3? In dit artikel krijg je een idee hoe de hoogte van het budget wordt bepaald, zodra je een nieuw huis wilt laten bouwen. De kosten voor een nieuwe woning zijn namelijk nogal afhankelijk van een aantal factoren. Weten welke factoren een belangrijke rol spelen? Lees dan vooral verder.

Waar ga je het huis bouwen

Eén van die factoren is de keuze voor de locatie. Waar wil je jouw nieuwe huis laten bouwen? Kies je voor de Randstad of een ander stedelijk gebied? Dan betaal je vaak fors meer voor de bouwgrond dan wanneer je een huis laat bouwen op het platteland of in een rustiger gebied. Heb je een klein budget? Denk dan van tevoren goed na waar je wilt wonen. Is het met dit beperkte budget mogelijk om een huis te bouwen in een grote stad? Of doe je er verstandig aan om toch even verder te kijken?
wat kost een huis bouwen per m3

De hoogte van de bouwkosten

Laat je een gloednieuw huis bouwen? Dan betaal je bouwkosten. Behalve de locatie van de woning betaal je ook aan de aannemer en het bouwbedrijf voor het bouwen van het huis. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de complexiteit van de bouw. Maar ook in welke mate je zelf kan bijdragen aan de bouw. Of bij het slopen van een deel van de woning.

Om een goed beeld te krijgen van deze kosten doe je er verstandig aan om contact op te nemen met een gerenommeerd bouwbedrijf. Overleg de wensen om tot een goede prijsindicatie te komen.

Bouwmaterialen

Een andere prijsbepaler is het soort materiaal. Kies je vooral voor materialen als hout, beton en steen? Dan ben je relatief goedkoop uit. Toch zijn de kosten voor bouwmateriaal enorm gestegen in de afgelopen jaren. En daarom bepaalt deze keuze ook een groot deel van de bouwsom. Wil je dus besparen op de bouwkosten? Dan is de keuze voor het soort materiaal essentieel.

Wat kost een huis bouwen per m3

Wat een huis kost per m3 is moeilijk te zeggen. Je bent namelijk afhankelijk van een aantal factoren die een belangrijke rol spelen bij het bepalen van de prijs.

Heb je specifieke eisen? Of wil je al snel een prijsindicatie hebben op basis van jouw wensen? Neem contact op met een aannemer of een bouwbedrijf. Zij kunnen je voorzien van advies op maat en geven je indien mogelijk al een prijsindicatie.