Wat kost een huis bouwen op een eigen kavel

Heb je een stuk eigen grond en wil je er graag een huis op laten bouwen? Wellicht wist je al dat er veel bij komt kijken, zodra je jouw eigen huis gaat bouwen. Daarnaast wil je financieel alles goed geregeld hebben. Maar wat kost een huis bouwen op een kavel? Hoe bereken je deze prijs en hoe weet je wat je te besteden hebt?

In dit artikel lees je hoe je de kosten voor het bouwen van een huis op een kavel kunt berekenen.

De grootte van het huis

Een groter huis is meestal duurder. Dat komt omdat er meer materiaal nodig is en ook het aantal arbeidsuren hoger ligt. Heb je een beperkt budget? Bedenk je dan goed hoe groot de woning moet worden en wat haalbaar is binnen het budget dat je tot je beschikking hebt. 

wat kost een huis bouwen op een eigen kavel

Het materiaal van de nieuwe woning

Voor welke materialen kies je voor het bouwen van het huis? De keuze voor materialen is ook bepalend voor de bouwkosten. Kies je voor betonnen materialen of kunststof? Deze materialen zijn al een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld natuursteen of hardhout. Hou er wel rekening mee dat goedkopere materialen misschien minder lang mee gaan, waardoor deze sneller vervangen moeten worden.

De kosten voor de arbeidsuren

Je betaalt ook arbeidsuren voor specialisten. Denk aan bouwvakkers, architecten en aannemers. De hoogte van de kosten zijn afhankelijk van deze keuze voor onder andere de aannemer en het bouwbedrijf. De grootte en complexiteit van het huis kan ervoor zorgen dat het aantal arbeidsuren fors hoger ligt.

Wil je besparen op de bouwkosten? Overweeg dan om je nieuwe woning te bouwen met prefab bouw. Lees hierover meer op de pagina: prefab bouwen.

Wat kost een huis bouwen op een kavel

Je weet nu welke factoren onder meer de prijs van de nieuwbouw bepalen. Heb je hulp nodig bij de prijsbepaling van het huis van jouw dromen? Neem contact op met een aannemer en ga in gesprek over jouw wensen en het beschikbare budget.