Vrijstaand huis bouwen

Een vrijstaand huis bouwen: wie wil dat niet? Voor de meeste mensen zou dit een droom zijn. Waarom? Omdat wonen in een vrijstaande woning belangrijke voordelen heeft. Denk aan de rust en de ruimte rondom het huis. Je hebt geen directe buren dus van geluidsoverlast is geen sprake.

Je kunt jezelf afvragen of een vrijstaand huis bouwen past bij jouw financiële mogelijkheden. Waar hou je rekening mee en wat is het kostenplaatje? Lees vooral verder.

vrijstaand huis bouwen

Wat kost het om een vrijstaand huis te bouwen

Een vrijstaande woning bouwen is natuurlijk niet voor iedereen zomaar mogelijk. De zelfbouw van een vrijstaand huis vraagt normaal gesproken nogal een investering. De kosten die betaald moeten worden voor het bouwen van een vrijstaand huis zijn van veel verschillende factoren afhankelijk.

In de eerste plaats is het type woning bepalend. Kies je bijvoorbeeld voor een traditionele vrijstaande woning, een notariswoning of woonboerderij? Het type woning en de grootte ervan is essentieel voor de prijs.

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk waar de woning gebouwd gaat worden. In een stedelijk gebied een huis bouwen is vaak prijziger dan op het platteland. Wat je betaalt is uiteindelijk afhankelijk van hoe groot het huis gaat worden. Maar ook het materiaal en de bouwkosten wegen zwaar mee. 

Bespaar kosten met prefab: duurzaam & goedkoop

Wil je besparen op de kosten die je betaalt aan het bouwbedrijf? Informeer dan
over de mogelijkheden van prefab bouwen. Hierbij worden onderdelen van de woning in de fabriek gemaakt. Deze duurzame oplossing zorgt ervoor dat deze onderdelen niet op de bouwplaats gemaakt hoeven te worden. De kwaliteit bij prefab is meestal beter doordat de controle nauwkeurig is.

Doordat deze onderdelen in massa productie in de fabriek worden gemaakt, worden hiermee arbeidsuren bespaart op de bouwplaats. Daardoor bespaar je dus op de bouwkosten.

Vrijstaand huis bouwen: optie of illusie?

Bij een vrijstaand huis wordt er vaak gedacht aan zo’n grote, dure woning. Maar je hoeft geen suikeroom te hebben om een vrijstaande woning te kunnen bouwen. Serieus aan het nadenken om een vrijstaand huis te laten bouwen? Neem eens contact op met een aannemer bij jou in de buurt. Laat je informeren over wat in jouw situatie mogelijk. Pas als je alles op een rijtje hebt kun je echt knopen gaan doorhakken. Ga ja de volgende stap zetten of haak je af?

Een vrijstaand huis kopen? Lees dan het artikel: een vrijstaand huis kopen: iets voor jou?