Villa bouwen

Een nieuwe villa bouwen? Een eigentijdse woning die helemaal naar eigen wens gebouwd kan worden? Een villa bouwen is niet alleen een verstandige investering voor nu. Maar ook voor later. Weten wat er bij de bouw ervan komt kijken? Lees het artikel verder en kom erachter waar je zoal mee te maken krijgt.

Een villa bouwen naar jouw smaak

Een belangrijk voordeel van een eigen villa laten bouwen is dat je deze helemaal naar eigen wens kan bouwen. Het is daarom belangrijk om vooraf goed je wensen in kaart te brengen. Heb je namelijk een beperkt budget? Dan kan het zomaar eens zo zijn dat niet al je wensen binnen dit budget passen. Bepaal daarom ook de prioriteit per onderdeel, zodat je kunt gaan strepen op het moment dat niet alle wensen te realiseren zijn.
villa bouwen

De mogelijkheden van de nieuwe villa

Villawoningen zijn van alle tijden. Toch zijn villa’s die 25 jaar geleden gebouwd zijn, heel anders als het gaat om de vorm en het exterieur. Dat komt onder andere omdat er steeds meer mogelijk is.

Een moderne villa van nu wordt kenmerkt zich door de strakke lijnen en rechte vormen. Ook de kleur van de gevel en de kleur van de steen zijn anders dan bij de villa’s van vroeger. Ook de grote raampartijen kenmerkt de bouw die je tegenwoordig steeds vaker ziet. Villa’s krijgen meer licht binnen en door de grote ramen ogen de ruimtes binnenshuis vaak een stuk groter.

Het moderne villa bouwen? Zo bereken je de kosten

Bij het bouwen van een moderne villa hangt doorgaans een behoorlijk kostenplaatje aan. De hoogte van deze kosten zijn afhankelijk van de locatie van de bouw. Ook het bouwmateriaal en de kosten die je betaalt aan de aannemer, de architect en het bouwbedrijf kunnen nogal verschillen. Met de mogelijkheid om tegenwoordig prefab te bouwen, kun je de bouwprijs behoorlijk drukken. Hou er dan alleen wel rekening mee dat je qua flexibiliteit en keuzevrijheid een stuk inlevert.

Villa bouwen

Een villa bouwen of kopen is de droom van veel mensen. Wil je jouw droom werkelijkheid maken? Maak dan een wensenlijstje en bereken wat voor budget je kunt investeren om de bouw mogelijk te maken. Ga op zoek naar een aannemer en leg je wensen aan hem of haar voor. Je weet dan of jouw wensen realistisch zijn en of het budget toereikend is.