Vakantiehuis bouwen

Veel Nederlanders gaan graag op reis of op vakantie. Dat gebeurt zowel eigen land als over de grenzen. Dat geldt andersom ook. Veel Duitsers, Fransen en andere toeristen wereldwijd komen naar Nederland. Veel campings staan vol en ook de recreatieparken zijn tegenwoordig al snel volgeboekt tijdens de zomermaanden.

In Nederland zijn er veel recreatieparken. Wil je een eigen vakantiewoning bouwen? Dan kun je deze ook makkelijk weer verhuren. Hoe dat werkt? Dat lees je later in dit artikel. 

Creëer het optimale vakantiegevoel

Ben je zelf ook een liefhebber van reizen of vakantie vieren? Hoe gaaf is het dan om je eigen plekje te hebben. En dat in een totaal andere omgeving dan dat je gewend bent. Beleef het optimale vakantiegevoel in een huis dat helemaal van jezelf is.

Het voordeel van een eigen vakantiewoning is dat je er heen kunt gaan wanneer je dat zelf wilt. De huurprijzen van recreatiewoningen zijn de afgelopen jaren sterk gestegen. Je betaalt met een eigen vakantiehuis natuurlijk geen verblijfkosten meer.

vakantiehuis bouwen

Het verhuren van het vakantiehuis

Wil je met je vakantiehuis extra inkomen genereren. Dan kun je ervoor kiezen om de vakantiewoning te verhuren. Daarvoor is geen vergunning nodig, maar dat wil niet zeggen dat er niks bij komt kijken. Staat jouw vakantiehuis bijvoorbeeld op een park? Dan kan het zijn dat je gebonden bent aan de regels van de parkeigenaar.

Verhuur je de woning meer dan 140 dagen per jaar? Dan ziet de Belastingdienst je als ondernemer en moet je inkomstenbelasting betalen, net als elke andere ondernemer. Naast deze belasting krijg je ook te maken met het afdragen van toeristenbelasting aan de gemeente.

Vakantiehuis bouwen

Heb je altijd al een eigen vakantiehuis willen hebben? Denk je er over na je eigen vakantiehuis te laten bouwen? Neem eens contact op met een gerenommeerd bouwbedrijf en bespreek wat de mogelijkheden zijn.

Heb je al eens nagedacht aan het budget dat je beschikbaar hebt? Van welk materiaal het huis gebouwd moet worden? Waar wil je de recreatiewoning laten bouwen? En hoe groot het huis moet worden?

Stel van tevoren een begrotingsplan op en leg je wensen eens op tafel. Bekijk of het vakantiehuis van je dromen realistisch is of dat je toch concessies moet doen omdat het budget niet toereikend is. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je tijdens de bouw nog voor verrassingen komt te staan.