Tiny house bouwen

Een tiny house bouwen? In Nederland is de trend jaren geleden overgewaaid vanuit de Verenigde Staten. Steeds meer mensen kiezen om in een tiny house te wonen. Maar wonen in een tiny house is lang niet voor iedereen weggelegd.

Weten of zo’n woning iets voor jou is? In dit artikel lees je wat de voordelen zijn van een tiny house en wat de vervolgstappen zijn als je eenmaal de knoop hebt doorgehakt.

Een tiny house financieren: zo bespaar je

De bouw van een tiny house hoeft helemaal niet veel te kosten. De kosten voor de bouw liggen namelijk een stuk lager dan bij een ‘normale’ woning. De gemiddelde bouwprijs ligt rond de 30.000 euro. Wat je uiteindelijk betaalt is wel van een aantal dingen afhankelijk. Bijvoorbeeld de grootte van de woning, het materiaal en wat een bouwbedrijf rekent om het te kunnen bouwen.

Heb je zelf voldoende eigen geld? Dan heb je misschien geen hypotheek nodig en kun je de bouw zelf financieren. En moet je wel een hypotheek afsluiten? Dan heb je deze in een paar jaar vast wel afbetaald.

Het leven in een tiny house is niet alleen een stuk eenvoudiger. Je betaalt ook minder aan maandelijkse lasten. Niet alleen betaal je minder aan onderhoudswerkzaamheden. Je verbruikt vanzelfsprekend ook veel minder energie. En qua verzekeringen? Ook daarop kun je fors besparen. Een tiny house financieren? Dan betaal je vaak een stuk minder aan verzekeringspremie.

tiny house bouwen

Milieuvriendelijke oplossing

Bij de bouw van de tiny house kun je gebruik maken van gerecyclede materialen. Je bespaart daarmee niet alleen op kosten, maar je bent ook bezig met een duurzame oplossing en draagt bij aan een beter milieu. Doordat deze type woningen minder groot zijn ga je ook verspilling tegen als het gaat om materialen. Bouwers kunnen efficiënter werken waardoor ze ook nog eens afval minimaliseren.

Schoonmaken in een tiny house is een makkie

Veel mensen hebben een ontzettende hekel aan schoonmaken. Dat is ook niet gek, want die tijd wil je graag aan leuke dingen besteden. Bij een tiny house kun je meer tijd besteden aan dingen die je leuk vindt.

Want schoonmaken? Dat is echt een makkie! Door de kleine ruimte heb je niet veel tijd nodig om het hele huis helemaal schoon te krijgen.

Tiny house bouwen

Je hebt in dit artikel de voordelen kunnen lezen van het bouwen van een tiny house. Wil je weten wat je voor de bouw moet financieren? Maak dan eens een begroting en neem daarin alle posten op. Hierdoor krijg je een zo compleet mogelijk beeld van wat je uiteindelijk zal moeten afdragen. Weet je al in wat voor soort tiny house je wilt wonen? Verdiep je dan ook eens in de mogelijkheden van verschillende type tiny houses. Er zijn namelijk ook tiny houses op wielen. Ideaal als je je eenvoudig wilt kunnen verplaatsen.

Heb je advies nodig? Ga eens het gesprek aan met een gerenommeerd bouwbedrijf. Iemand die een maatwerk advies geeft op basis van de wensen. Ook deze manier geeft je snel inzage in de kosten. En weet je binnen no-time of dit past binnen het budget dat je beschikbaar hebt.