Schuurwoning met garage bouwen

Een schuurwoning met garage bouwen? Het zal je niet ontgaan zijn dat het bouwen van schuurwoningen enorm aan populariteit heeft gewonnen in de afgelopen jaren. Steeds vaker wordt er gekozen voor z’n schuurwoning.

Maar waarom zijn deze woningen zo in trek? En hoe kun je de prijs berekenen van het bouwen van zo’n woning? Lees het artikel verder om antwoorden te krijgen op deze vragen.
schuurwoning met garage bouwen

Waarom een schuurwoning met garage bouwen

Hou je van landelijke wonen met een moderne touch? Dan is de keuze voor een schuurwoning misschien wel een hele logische. Want met een schuurwoning combineer je het landelijke karakter met een moderne bouwstijl.

Een schuurwoning is vrijstaand waardoor je vaak genoeg ruimte hebt om het huis heen. Heb je groene vingers? Of heb wil je voorkomen dat je overlast krijgt van eventuele buren? Ook dan is een schuurwoning erg geschikt.

Schuurwoningen zijn vaak erg licht. Dat komt onder meer door de hoeveelheid ramen en de grote raampartijen die deze woningen hebben. Daardoor heb je krijg je niet alleen veel licht in huis. Ook lijken de ruimtes optisch een stuk groter door de hoeveelheid licht in diverse kamers.

Het oppervlak van een moderne schuurwoning

Voor een moderne schuurwoning heb je normaal gesproken veel oppervlak nodig. Heb je zelf nog geen kavel of eigen grond aangekocht? Hou er dan rekening mee dat je een ruim stuk eigen grond koopt waarop je de woning kan laten bouwen. Dat is nog eens belangrijker zodra je ervoor kiest om een schuurwoning met garage te bouwen.

Heb je een beperkt budget? Bereken dan wat je maximale budget. Voorkom daarmee dat je teveel betaalt voor de grond waardoor je uiteindelijk te weinig budget overhoudt voor de bouw van de woning.

De prijs voor de bouw van een schuurwoning met garage

Een schuurwoning met garage bouwen hoeft niet altijd veel geld te kosten. Maar de hoogte van de prijs is afhankelijk van onder meer de grootte van de woning, de locatie en het materiaal. Wil je op basis van jouw wensen een prijsindicatie hebben? Neem dan eens contact op met een architect en laat hem of haar je adviseren in de mogelijkheden en het budget. Het voordeel hiervan is dat je meteen weet wat wel en wat niet tot de opties behoren.

Schuurwoning met garage bouwen

Wil je een schuurwoning met garage bouwen? Breng dan eerst de bouwkosten in kaart en kom erachter dat de schuurwoning moet kosten. Je weet dan ook of je een hypotheek moet afsluiten en hoe hoog de hypotheek gaat worden. Hulp nodig bij het berekenen en afsluiten van de hypotheek? Neem dan contact op met een hypotheekadviseur voor professioneel advies.