Schuurwoning bouwen

Ga je een nieuwe schuurwoning bouwen? Dan ben je niet alleen. Schuurwoningen zijn in de afgelopen jaren enorm populair geworden. Het is daarom ook niet gek dat dit type woning steeds vaker in Nederland wordt gebouwd.

In dit artikel komen de voordelen van zo’n schuurwoning aan bod en wanneer dit type huis zeer geschikt is voor jouw situatie.
schuurwoning bouwen

Wanneer je kiest voor een schuurwoning

Wil je een ruime, moderne woning laten bouwen? Een schuurwoning met garage? Of toch liever een kleine schuurwoning? Maar wil je toch flexibel kunnen zijn in de bouwopties? Dan is een schuurwoning misschien wel iets voor jou.

Belangrijke kenmerken van een schuurwoning is de riante ruimte die je hebt, maar denk ook aan de hoeveelheid licht die in huis. Dat komt door de vele ramen, die vaak tot aan de grond komen.

Tijdens de bouw van een schuurwoning wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Daardoor hebben schuurwoning vaak een landelijke uitstraling in combinatie met een modern, industrieel karakter. Daarnaast is de omgeving van een schuurwoning ook belangrijk. Je ziet deze woningen niet vaak in de grote stad, want door het landelijke karakter passen deze huizen beter in een rustige, natuurrijke omgeving.

Wat kost een schuurwoning bouwen

Wat kost een schuurwoning bouwen ongeveer? Het is logisch dat je van tevoren wilt weten wat de bouwkosten zijn. Je weet dan ook direct of zo’n huis wel behoort tot jouw financiële mogelijkheden. Het bouwen van een schuurwoning hoeft niet kostbaar te zijn. Je hebt de hoogte van kosten namelijk ook grotendeels zelf in de hand. Kies je voor een eenvoudige schuurwoning? Of gaat je voorkeur toch uit naar een riante schuurwoning met garage?

Ga in gesprek met een professioneel bouwbedrijf. Leg de wensen voor en zij kunnen precies vertellen wat haalbaar is. Maar ook welk budget daar bij hoort en welke opties wel kunnen en welke niet. Ook kunnen zij je voorzien van gedegen advies. Komen zij misschien wel met tips waarover je zelf nog niet eens had nagedacht.

Kosten besparen met prefab

Wil je aanzienlijk besparen op de kosten van de bouw? Overweeg om je nieuwe woning prefab te bouwen. Bij prefabbouw wordt materiaal van tevoren ontwikkelt in de fabriek. Je kunt daardoor besparen op de kosten. Een belangrijk voordeel is dat de onderdelen goed worden gecontroleerd waardoor de onderdelen die in de fabriek worden gemaakt vaak kwalitatief beter zijn.

Een nadeel is dat je te maken hebt met massa productie. Daardoor worden de onderdelen van de woning gemaakt met vaste afmetingen. Het kan daardoor zo zijn dat je qua flexibiliteit wel beperkingen hebt.

Schuurwoning bouwen

Een schuurwoning bouwen? Hopelijk ben je door dit artikel wijzer geworden wat een schuurwoning is. Meer weten? Neem contact op met een aannemer of een bouwbedrijf bij jou in de buurt. Informeer naar de mogelijkheden en weet binnen no-time wat de kosten zijn, waar je rekening mee moet houden en hoe lang het duurt voordat het huis helemaal klaar is.