Scandinavisch huis bouwen

Een Scandinavisch huis bouwen? In dit artikel lees je welke kenmerken typisch zijn voor een woning in de Scandinavische stijl. Ook kom je erachter wat het bouwen van zo’n woning je ongeveer gaat kosten. Lees vooral verder en kom meer te weten over jouw nieuwe droomwoning.

De kenmerken van een Scandinavisch huis

Het is een heuse trend: het bouwen van een Scandinavisch huis. Want je hoeft tegenwoordig niet meer te emigreren naar Zweden of Noorwegen om in dit type woning te kunnen wonen.

Een Scandinavische woning heeft een authentieke, eigen stijl. Het zijn van die woningen die wel opvallen in het straatbeeld. De buitenkant bestaat grotendeels uit hout en je ziet ze tegenwoordig in de meest uiteenlopende kleuren. Kies je liever een huis met een robuuste en moderne gevel? Dan kun je natuurlijk ook voor een donkere kleur hout kiezen. Bijvoorbeeld met witte accenten als het gaat om kozijnen en deuren.

scandinavisch huis bouwen

De kosten voor het bouwen van een Scandinavisch huis

Een andere manier om te besparen is door te kiezen voor prefab. Een huis dat via de prefab constructie wordt gebouwd is namelijk relatief goedkoper. Bij prefab worden onderdelen van de woning in de fabriek gemaakt. Daarmee voorkom je dat deze onderdelen op de bouwplaats gemaakt moeten worden. Doordat ze onderdelen in massa gemaakt worden, ben je wel iets minder flexibel als het gaat om keuzevrijheid.

Scandinavisch huis bouwen

Ga je een Scandinavisch huis bouwen? Doe je inspiratie op en kijk om je heen om te zien welke mogelijkheden er zijn. Online kun je veel voorbeelden vinden van Scandinavische woningen. Zo ontdek je al snel wat je wel wilt en wat niet.

Bekijk welk budget je tot je beschikking hebt om het huis te kunnen bouwen. Kun je eigen geld inbrengen? Moet je een hypotheek afsluiten om de financiering rond te maken? Bereken wat je in het laatste geval kunt afsluiten aan hypotheek. Ook dat kan het net even iets makkelijker maken om bepaalde keuzes weloverwogen te nemen.