Recreatiewoning bouwen

Een eigen recreatiewoning bouwen? Maak nu van je droom werkelijkheid en laat je eigen recreatiewoning bouwen op eigen grond of op een kavel. Meer weten over de mogelijkheden en waar je vooral op moet letten voordat er wordt gebouwd?

Lees het artikel op Svesta en laat je alvast goed informeren. Hou er wel rekening mee dat je uiteindelijk maatwerk advies nodig hebt op basis van jouw wensen en situatie. Maar in dit artikel krijg je een beter beeld van de opties.

Vakantie in je eigen woning

Nederlanders vaker op vakantie dan 30 jaar geleden. Waar het vroeger heel normaal was om elk jaar een op vakantie te gaan, gaan veel mensen zelfs meerdere keren per jaar. Herken je je hier ook in? Dan is het geen gek idee om je eigen recreatiewoning te laten bouwen. In een andere omgeving ver van het bekende.

Ga voor het vakantiegevoel in een eigen bungalow, chalet of vakantiehuis die helemaal van jou is. Een belangrijk voordeel is dat je zelf kiest wanneer je naar jouw recreatiewoning gaat. En je betaalt natuurlijk geen huur of andere kosten voor het verblijf.

recreatiewoning bouwen

Recreatiewoning voor verhuur

Het zijn niet alleen Nederlanders die massaal op vakantie gaan. Ook Duitsers, Fransen en Belgen komen steeds vaker naar Nederland om hier vakantie te vieren. Het aantal toeristen dat Nederland bezoekt neemt nog steeds toe. 

Het is daarom ook heel aantrekkelijk om je recreatiewoning beschikbaar te stellen voor verhuur. Dat kan zonder dat daar een vergunning voor nodig is. Maar heb je jouw recreatiewoning op een vakantiepark? Dan de beheerder van het park regels voor verhuur hebben opgesteld.

Let er ook op dat je gezien wordt als ondernemer zodra je de woning meer dan 140 dagen per jaar verhuurd. Je betaalt dan inkomstenbelasting aan de Belastingdienst. Daarnaast zul je in dat geval ook toeristenbelasting moeten betalen aan de gemeente.

Recreatiewoning bouwen

Denk je erover na om een eigen recreatiewoning te laten bouwen? Ga dan eens in gesprek met een bouwbedrijf die dat voor jou kan realiseren. Of wil je jouw recreatiewoning laten bouwen op een vakantiepark? Dan doe je er eerst verstandig aan om het gesprek aan te gaan met de eigenaar van het vakantiepark. Zo kom je er meteen al achter wat de mogelijkheden zijn en waarin je eventueel beperkt kan gaan worden.