Prefab vakantiewoning bouwen

Een vakantiewoning laten bouwen? Een eigen plekje waar je optimaal kunt ontspannen en waar je je even terug kunt trekken uit de dagelijkse sleur? Dan is een prefab bouwen een goede keus.

In dit artikel op Svesta lees je waarom een vakantiewoning bouwen een goede investering is. Daarnaast lees je welke voordelen prefab bouwen heeft. Wist je bijvoorbeeld dat prefab een positieve invloed heeft op het milieu. Daarover later meer.

Waarom je jouw eigen vakantiewoning laat bouwen

Eigenaar zijn van een vakantiewoning heeft een aantal voordelen. Allereerst kun je de woning betrekken wanneer jij dat wilt. Tenzij deze verhuurd is natuurlijk. Bouw je een accommodatie op grote afstand van je woonadres? Dan leer je een hele nieuwe omgeving kennen.

Met een nieuwbouw vakantiewoning deel je zelf de woning in zoals je het zelf wilt hebben. Het interieur van de woning heb je ook helemaal zelf voor het uitkiezen. Hierdoor creëer je het ideale vakantiegevoel ondanks dat je in jouw eigen vakantiehuis verblijft.

prefab vakantiewoning bouwen

De voordelen van prefab bouwen

Het is niet voor niets dat prefab bouwen het in de afgelopen jaren sterk aan populariteit heeft gewonnen. Dat is niet zonder reden. Een prefab vakantiewoning, bungalow of chalet laten bouwen heeft verschillende voordelen.

Bij prefab bouwen is de bouwtijd veel korter dan bij traditionele bouw. Wil je op de bouwkosten besparen? Met prefab bouwen bespaar je op de prijs. Dat komt omdat bepaalde onderdelen van het vakantiehuis worden in de fabriek gemaakt. Deze worden daarna naar de bouwplaats getransporteerd. Daar worden de onderdelen in of op het huis gemonteerd. Dat zorgt niet alleen voor minder overlast, maar is een stuk milieuvriendelijker. Helemaal als er duurzame materialen worden gebruikt bij het fabriceren van de onderdelen, zoals hout, beton of steen.

Is de woning eenmaal opgeleverd? Dan profiteer je zelfs nog van prefab. Dat komt omdat prefab woningen doorgaans energiezuiniger zijn doordat ze beter zijn geïsoleerd.

Bedrijven die je helpen met jouw vakantiewoning

Het bouwen van een prefab vakantiewoning is een mooie uitdaging. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Er zijn verschillende bedrijven gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van prefab vakantiewoningen.

Weet je al hoe de woning er uit moet komen te zien? Of heb je nog deskundig advies nodig en wil je jouw wensen bespreken? In het laatste geval doe je er verstandig aan om verschillende specialisten in te schakelen. Bijvoorbeeld een financieel adviseur die je helpt met het bepalen van het budget. Op basis van de prijs kun je dan bepalen of het huis met jouw wensen wel of niet doorgang kan vinden. Een architect kan je helpen met het ontwerp of een aannemer en het bouwbedrijf met de bouw van jouw nieuwe vakantiehuis.

Heb je geen idee waar je moet beginnen of heb je op een bepaald gebied wel ondersteuning nodig? Dan doe je er toch verstandig aan om een specialist in te schakelen.