Prefab tiny house bouwen

Een prefab tiny house is heel geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een kleine woning die ook nog eens betaalbaar en duurzaam is. Steeds vaker wordt er gekozen om in een tiny house te wonen. Datzelfde geldt voor prefabbouw. Het prefab bouwen van een woning wint het de laatste jaren enorm aan populariteit. Dat de combinatie van prefab bouwen en tiny houses erg in trek is, is daarom ook niet zo gek.

In dit artikel lees je over de voordelen van een prefab tiny house. En wanneer je kiest voor dit type woning. Lees verder en kom erachter of het ook een levensstijl is die bij jou past.
prefab tiny house bouwen

Een tiny house: Dit is waarom je hiervoor kiest

Eerlijk is eerlijk: een tiny house heeft veel sfeer en karakter. Maar dit type woning is minstens zo praktisch. Je hebt namelijk het comfort en de luxe van een normaal huis. Kies je voor een tiny house op wielen, dan kun je de woning ook nog eens makkelijk verplaatsen. Ideaal als je niet wilt vastzitten op een vaste locatie.

Bij prefabbouw worden onderdelen van het tiny house in de fabriek gemaakt. Je bespaart daardoor geld doordat er geen complexe bouwprocessen aan te pas komen. Naast geld bespaar je ook op tijd. Dat komt omdat onderdelen in de fabriek gemaakt worden. Deze componenten hoeven op de bouwlocatie alleen nog geïnstalleerd te worden. Ook is de kwaliteit bij prefabbouw doorgaans beter. Dat komt omdat het proces nauwkeuriger gecontroleerd kan worden.

Duurzame en milieuvriendelijke bouw

Een tiny house is niet alleen heel betaalbaar, het is ook nog eens heel duurzaam. Dat geldt zowel tijdens de bouw als erna. De woning wordt namelijk voornamelijk gebouwd van duurzame bouwmaterialen. Je bent dus al tijdens de bouw van de woning bezig met duurzaamheid en draag je bij aan een beter milieu.

Zodra je in een tiny house woont, leef je ook een stuk duurzamer. Denk aan de hoeveelheid energie dat je zult gebruiken. Doordat de woning klein is, verbruik je minder energie.

Prefab huis bouwen

Een prefab tiny house bouwen is een verstandige keus als je op zoek bent naar een betaalbare, comfortabele en duurzame manier van wonen. Door de woning te laten bouwen, bepaal je zelf hoe de woning eruit moet komen te zien.

Er zijn verschillende bedrijven gespecialiseerd in het bouwen van tiny houses. Online vind je verschillende bedrijven die je hiermee kunnen helpen. Heb je specifieke bouwwensen? Neem dan eens contact op met een aannemer of met een bouwbedrijf. Zij kunnen je helpen bij het ontwerpen en het bouwen van een mooi tiny house.