Prefab schuurwoning bouwen

Een prefab schuurwoning bouwen. Kies je ervoor om je nieuwe schuurwoning prefab bouwen. Dan ben je inmiddels echt geen uitzondering meer. Steeds meer woningen worden prefab gebouwd. Wil je weten waarom dit gebeurt? En wat prefab bouwen precies inhoudt?

Antwoorden op deze vragen krijg je in dit artikel. Lees ook wat de voordelen zijn van prefabbouw en waarom het een overweging waard is.

Wat is prefabbouw

De term ‘prefab’ staat voor prefabricated en betekent in het Nederlands: voorgefabriceerd. Bij prefabbouw worden onderdelen van de woning van tevoren gemaakt in de fabriek. Hierdoor hoeven deze onderdelen niet meer op de bouwplaats gemaakt te worden Dat levert een aantal voordelen op, maar daarover later in dit artikel meer.

Prefab onderdelen worden vaak in grote partijen gemaakt in de fabriek. Vaak worden deze onderdelen met standaard maten gemaakt. Het kan daardoor zijn dat je enigszins beperkt bent als het gaat om keuzevrijheid.
prefab schuurwoning bouwen

Bespaar tijd en kosten met prefab bouwen

Een schuurwoning die wordt gebouwd met prefab componenten wordt doorgaans sneller opgeleverd dan een woning die op een traditionele manier wordt gebouwd. Dat komt omdat deze onderdelen gemaakt worden in de fabriek in plaats van op de bouwplaats en alleen op de woning geplaatst hoeven te worden.

Naast het besparen van tijd kun je ook aanzienlijk besparen op de bouwkosten door te kiezen voor prefabbouw. Dat komt doordat het bouwproces in een fabrieksomgeving plaatsvindt. Er zijn namelijk minder arbeidsuren nodig. De kans dat er meerkosten berekend moeten worden is ook kleiner. Dit komt doordat er bij een prefab woning minder risico is op onverwachte meerkosten.

Prefab: duurzame manier van bouwen

Prefab bouwen is een duurzame manier van bouwen. Dat komt omdat er minder materialen worden verspeeld. Naast het tegengaan van verspilling, is het bij prefabbouw ook makkelijker om gebruik te maken van gerecyclede materialen.

Prefab schuurwoning bouwen

Een prefab schuurwoning bouwen heeft een aantal belangrijke voordelen. Overweeg je om jouw nieuwe prefab schuurwoning te bouwen. Neem dan de voordelen mee in je overweging. Wil je een professioneel advies op maat krijgen? Raadpleeg een aannemer. Laat je informeren door de mogelijkheden. Iemand die je verder kan helpen passend bij jouw wensen en budget.