Prefab bungalow bouwen

Wil je jouw eigen bungalow laten bouwen? Heb je al eens gehoord van de term ‘prefab’? Maar weet je niet precies wat het betekent? Lees dan vooral verder. Want een prefab bungalow bouwen is helemaal niet zo’n gek idee. Zeker niet als je jouw nieuwe bungalow duurzaam wilt laten bouwen en als je graag op de bouwkosten wilt gaan besparen.

Ook lees je in dit artikel wat de voordelen zijn van prefabbouw. Hoe je dus uiteindelijk kunt besparen met prefab en kom je erachter waar je rekening mee moet houden bij het prefab bouwen van je bungalow.

Prefab bungalow bouwen: wat is het?

Je hoort het tegenwoordig steeds vaker zodra er een nieuw huis of complete woonwijk nieuw gebouwd worden. De term prefab is in de bouwwereld inmiddels een begrip die niet meer weg te denken is.

Bij prefab worden onderdelen van de woning of bungalow gemaakt in een fabriek. Door de goede omstandigheden is de kwaliteit vaak erg goed. Je krijgt ook niet te maken met onverwachte weersomstandigheden waardoor de bouw op de bouwplaats ernstige vertraging oplevert.
prefab bungalow bouwen

Waarom je een prefab bungalow

Het is natuurlijk bijzonder prettig dat de onderdelen van hoogwaardig kwaliteit zijn gemaakt. Maar behalve de kwaliteit en uitstekende isolatie kun je met prefab besparen op de bouwkosten. Kies je om je bungalow prefab te bouwen? Dan kun je wel tot 25% besparen.

Doordat sommige componenten al in de fabriek zijn gemaakt, bespaar je niet alleen op de bouwkosten. Je bespaart namelijk ook op tijd. Omdat de bouw met prefab vaak sneller gaat, worden deze woningen en bungalows sneller opgeleverd dan bij normale bouw.

Duurzaam bouwen met prefab

Ben je bewust bezig met het bijdragen aan een beter milieu? En wil je bij het bouwen van de bungalow rekening houden met het duurzame karakter van de bouw? Ook dan is prefabbouw erg geschikt. Er worden namelijk geen materiaal verspilt. Doordat materialen vaak een langere levensduur hebben, ben je ook weer een stuk duurzamer bezig.

Prefab bungalow bouwen

Een prefab bungalow bouwen is een verstandige keuze als je een voorkeur hebt voor milieuvriendelijk bouwen, je de kwaliteit van de bungalow naar een toplevel wilt brengen, wanneer je jouw bungalow zo snel mogelijk wilt betrekken of wanneer je op de kosten wilt besparen. Dat zijn nogal een paar voordelen. Overweeg daarom serieus om jouw nieuwe bungalow prefab te laten bouwen.

Heb je al nagedacht over de financiering van de bouw? Wil je jouw bungalow financieren met eigen geld of je sluit je een tweede hypotheek af naast de lopende? Bereken wat je bungalow mag kosten en leg je wensen en het budget eens voor aan een aannemer. Hij of zij kan met je meedenken en bepalen of de wensen die je hebt wel realistisch zijn. Of op basis van de hoogte van je bouwbudget. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.