Notariswoning bouwen

Wil je een notariswoning bouwen? Dan ben je niet alleen. De notariswoning wint het steeds meer aan populariteit. In nieuwbouwwijken worden deze 19e-eeuwse woningen inmiddels massaal gebouwd.

Weten wat het kost om zo’n karakteristiek huis te bouwen? En waar je op moet letten? Lees vooral verder. Ontdek wat een notariswoning is en waar rekening mee gehouden moet worden bij het bepalen van de bouwkosten.

Wat is een notariswoning

Een notariswoning herken je door de klassieke en deftige uitstraling. Daarnaast heeft dit type woning een symmetrische architectuur. Bij de term ‘notariswoning’ begint er niet bij iedereen meteen een lichtje te branden. Maar zie je er eentje, dan weet je precies wat ermee wordt bedoeld.

Let je op de details dan zie je dat deze huizen vaak keramische dakpannen hebben, een dakkapel, strakke lijnen en een moderne entree. Opvallend is ook de mix tussen klassiek en modern. Hoewel deze combinatie onmogelijk lijkt, is het bij een notariswoning geen gek gezicht. Daardoor zijn de woningen tijdloos en zie je ze steeds vaker terugkeren in het straatbeeld.

notariswoning bouwen

De kosten voor de bouw van een notariswoning

Het is een veelgestelde vraag: wat kost het bouwen van een notariswoning. Daar is alleen niet eenvoudig een antwoord op te geven. Want de kosten voor de bouw van een notariswoning kan enorm verschillen. Doordat een notariswoning er vaak duur uitziet, twijfelen veel mensen of het bouwen van zo’n woning voor hen wel haalbaar is.

Waar de woning gebouwd wordt

Een belangrijke factor bij het bepalen van de bouwkosten is waar het huis gebouwd gaat worden. Bouw je in de stad of in een dorp? Kies je voor de Randstad of voor Friesland? De prijs van de grond is natuurlijk niet overal hetzelfde. Dus heb je niet een heel ruim budget? Hou er dan bij de keuze van de locatie rekening mee dat de prijs een grote rol kan spelen.

De keuze voor het materiaal

Ook het bouwmateriaal is een belangrijke prijsbepaler. Bouw je de notariswoning met hout, steen en beton, dan kies je voor relatief goedkope materialen. Wil je nog verder besparen? Overweeg dan een prefab woning. Bij prefab worden delen van de woning al van tevoren in een fabriek gemaakt, waardoor je bespaart op de bouwkosten.

Besparen op uitbesteding

Gelukkig kun je ook besparen bij de uitbesteding. Bijvoorbeeld door delen van de bouw zelf te doen of door te besparen op kosten voor de aannemer, architect of het bouwbedrijf. Denk er alleen wel goed over na voordat je een goedkoper bedrijf inschakelt. Want goedkoop kan natuurlijk ook duurkoop zijn. Daar kun je op korte termijn niet zoveel last van hebben. Maar bij het onderhoud van de woning of bij het verbouwen kan alsnog veel geld kosten.

Notariswoning bouwen

Wil je nog steeds erg graag een notariswoning bouwen? Neem dan eens contact op met een aannemer bij jou in de buurt. Maak je wensen kenbaar en laat je informeren door de mogelijkheden. Je weet dat meteen of een notariswoning bouwen een haalbaar doel is.

Maak ook eens voor jezelf een begroting en neem daar alle kosten in mee. Zo krijg je misschien al heel snel een compleet beeld van de mogelijkheden en de kosten die nieuwbouw met zich meebrengt.