Natuurinclusief bouwen

Natuurinclusief bouwen is een term die je steeds vaker hoort. Het is een duurzame manier die tegenwoordig waarbij steeds meer vraag naar is.

In dit artikel lees je wat natuurinclusief bouwen is. Je komt er ook achter hoe je natuurinclusief bouwen kunt toepassen als je zelf een woning wilt laten bouwen. Lees vooral verder en ontdek de voordelen, maar ook waar je rekening mee zult moeten houden.

Wat is natuurinclusief bouwen

Elk jaar wordt de vraag naar duurzame oplossingen steeds groter. Niet alleen in de huizenbouw, maar denk ook aan de voedingsindustrie, de automotive en vele andere sectoren. Ook de huizenbouw wordt minder grijs en steeds groener waarbij steeds meer ruimte wordt gegeven aan flora en fauna. Natuurinclusief bouwen moet zorgen dat beplanting en dieren niet uit stedelijk gebieden verdwijnt.

Natuurinclusief bouwen is een methode waarbij de natuurlijk gecombineerd wordt met de bouw van nieuwe woningen, appartementen en andere gebouwen. Ook zijn natuurlijke materialen cruciaal. Denk aan het gebruik van meer houten materialen in plaats van al snel te kiezen voor steen en beton.

Kenmerken van natuurinclusief bouwen

Heb je al een beter beeld van natuurinclusief bouwen? Je ziet dagelijks tal van voorbeelden van woningen en andere gebouwen die natuurinclusief zijn gebouwd. Denk aan huizen met groene daken, of gevelbeplanting. Ook worden deze woningen vaak gebouwd met ingemetselde nestkasten. Deze worden onder meer gebouwd voor de nesteling van vogels en vleermuizen.

Natuurinclusief bouwen: iets voor jou?

Je hebt nu een beter beeld gekregen van wat natuurinclusief bouwen precies is. Wil je bijdragen aan een beter en duurzaam milieu? Denk dan goed na of natuurinclusief bouwen of biobased bouwen ook iets voor jou is. Vraag bij je aannemer of bouwbedrijf naar de mogelijkheden en ga het gesprek aan om de mogelijkheden te verkennen.