Modulair bouwen

Wil je jouw nieuwe woning modulair bouwen? Deze manier van bouwen wint het enorm aan populariteit in Nederland. Modulair bouwen is een duurzame methode van bouwen waarbij je jouw nieuwe woning op een efficiënte manier laat bouwen. Je bespaart tijd en kosten, waardoor je sneller jouw woning betreedt, maar je ook relatief minder kwijt bent.

Lees dit artikel verder over wat modulair bouwen precies is en wanneer deze bouwmethode ook iets voor jou is.

Wat is modulair bouwen?

Bij modulair bouwen worden huizen voornamelijk gemaakt op basis van standaard onderdelen. Vaak worden de elementen van tevoren in een fabriek gemaakt, maar worden deze pas op de bouwplaats in of op een huis geplaatst.

Een belangrijk voordeel van modulair bouwen is de snelheid waarmee een huis kan worden gebouwd. Doordat een aantal elementen niet op de bouwplaats gemaakt hoeven te worden, bespaart je dat tijd. Daarnaast ben je niet afhankelijk van weersomstandigheden, wat er ook nog eens naar toe kan leiden dat dit de bouw vertraagd.

modulair bouwen

De prijs van modulair bouwen

Wil je weten wat modulair bouwen gaat kosten? Het is niet mogelijk om een precieze prijs te geven wat je betaalt om modulair te bouwen. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van de woning, hoe complex jouw woning of vakantiehuis is en welke materialen je gebruikt.

Ga je jouw woning laten bouwen in een stedelijk gebied? Dan betaal je namelijk meer dan op het platteland. De verschillen kunnen groot zijn, dus bepaal van tevoren goed waar je jouw huis wilt laten bouwen.

Bij modulair bouwen worden materiaal hergebruikt. Je zorgt dus niet alleen voor een beter milieu, maar de manier van bouwen is vaak ook een stuk goedkoper dan traditionele bouw. Al met al is de manier van bouwen dus kosteneffectief

Modulair bouwen

Voordat je modulair gaat bouwen wil je weten wat je te besteden hebt. Gelukkig kun je het budget relatief eenvoudig berekenen. Maar heb je alsnog hulp nodig? Neem dan contact op met een aannemer en kom erachter wat er mogelijk is.

Je doet er verstandig aan om een extra budget opzij te zetten. Dit budget kun je eventueel gebruiken bij onvoorziene kosten. Denk aan vergunningskosten of zodra de bouw langer duurt dan ingecalculeerd. Je weet dan zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan.