Modern huis bouwen

Wil je jouw huis helemaal nieuw laten bouwen? In een moderne stijl die helemaal past bij jouw wensen? Daar doe je niet snel verkeerd aan. Een modern huis is niet alleen een goede investering voor nu. Later ga je daar eveneens veel plezier aan beleven. Hou je van comfort, trendy en vernieuwing? Dan is een modern huis net iets voor jou.

De ontwikkeling van woningbouw

De ontwikkeling in de huizenbouw gaat razendsnel. Een woning die dertig jaar geleden nog modern was, is dat nu niet meer. Er is in de afgelopen decennia veel meer mogelijk geworden. Een nieuwbouw woning is toch een tikkeltje strakker geworden qua uitstraling. Vaak zie je aan de buitenkant in welke jaren de woning is gebouwd. Dat is met nieuwbouw echt niet anders. Want in Nederland worden nog steeds in no-time hele woonwijken uit de grond gestampt.

Moderne architectuur

De huizen die tegenwoordig worden gebouwd hebben vaak rechte vormen en strakke lijnen. Je ziet steeds meer kleuren terugkomen in de gevel van nieuwbouw woningen. Nieuwe huizen hebben vaak een hele donkere of juist lichte gevel. Een kleur steen die vroeger niet gebruikt werd, maar nu niet meer weg te denken is uit het moderne straatbeeld.
modern huis bouwen

Ruimte en lichtinval

Een kenmerkende verandering zijn de ramen aan de voorzijde. Bij nieuwbouw woningen zijn de ramen vaak wat groter of lopen deze door tot aan de grond. Dit zorgt voor meer lichtinval waardoor woonkamers niet alleen lichter ogen, maar ook ruimtelijker. En waarom geen openslaande deuren naar de tuin? Zodat je van de woonkamer en tuin één prachtige woonomgeving maakt.

De kosten voor het bouwen van een modern huis

De prijs die je betaalt voor een nieuwbouw woning loopt sterk uiteen. Je bent natuurlijk afhankelijk van de plaats waar je een stuk grond hebt gekocht. Bouw je een huis in de grote stad of in een kleiner dorp. Soms scheelt een paar kilometers al een hoop geld. De grootte van de woning is natuurlijk belangrijk. De grootte is een belangrijke factor bij het bepalen van de prijs. Je kunt tegenwoordig vanaf € 200.000 al wel een huis laten bouwen. Kies je voor een prefab woning? Dan bespaar je op de bouwkosten doordat delen van de woning in de fabriek worden gemaakt. De kosten van prefab woningen liggen soms echt een stuk lager waardoor er vaak voor jou meer mogelijk is dan dat je dacht.

Modern huis bouwen

Wil je een modern huis bouwen? Omdat je nu toch echt toe bent aan de volgende fase in je leven? Omdat je groter en moderner wilt wonen? Een nieuwbouw woning heeft veel voordelen. Maar er komt ook veel bij kijken. Is het financiële plaatje al duidelijk? En wat zijn de mogelijkheden met eigen spaargeld of een hypotheek?

Naast een stuk grond heb je een aannemer nodig en een architect. Meer weten over wat mogelijk is? Er zijn veel organisaties die adviseren wat de beste opties zijn. Het is vaak verstandig om een externe in te schakelen als je zelf niet goed weet wat er allemaal bij komt kijken. Je kunt het natuurlijk allemaal zelf gaan regelen of iemand het voor je laten doen.