Modern huis bouwen

Wil je jouw huis helemaal nieuw laten bouwen? In een moderne stijl die helemaal past bij jouw wensen? Daar doe je niet snel verkeerd aan. Een modern huis is niet alleen een goede investering voor nu. Ook voor later ga je hier veel plezier aan beleven. En hou je van comfort, trendy en vernieuwing? Dan is een modern huis net iets voor jou.

Waar een modern huis aan voldoet

De ontwikkeling in de huizenbouw gaat razendsnel. Een woning die dertig jaar geleden nog modern was, is dat nu waarschijnlijk niet meer. Er is in de afgelopen decennia veel meer mogelijk geworden. Een nieuwbouw woning is toch een tikkeltje strakker geworden qua uitstraling. Vaak zie je aan de buitenkant al wel in welke jaren de woning is gebouwd. Dat is met nieuwbouw echt niet anders. Want in Nederland worden nog steeds in no-time hele woonwijken uit de grond gestampt.

De huizen die tegenwoordig worden gebouwd hebben vaak rechte vormen en strakke lijnen. Je ziet steeds meer kleuren terugkomen in de gevel van nieuwbouw woningen. Nieuwe huizen hebben vaak een hele donkere of juist lichte gevel. Een kleur steen die vroeger niet gebruikt werd, maar nu niet meer weg te denken is uit het moderne straatbeeld.

Een kenmerkende verandering is de ramen aan de voorzijde. Bij nieuwbouw woningen zijn de ramen vaak wat groter of lopen deze door tot aan de grond. Dit zorgt voor meer lichtinval waardoor woonkamers niet alleen lichter ogen, maar ook ruimtelijker. En waarom geen openslaande deuren naar de tuin? Zodat je van de woonkamer en tuin één prachtige woonomgeving maakt.

modern huis bouwen

De kosten voor het bouwen van een modern huis

De kosten voor een nieuwbouw woning lopen uiteen. Je bent natuurlijk afhankelijk van de plaats waar je een stuk grond hebt gekocht. Bouw je een huis in de grote stad of in een kleiner dorp. Soms scheelt een paar kilometers al een hoop geld. De grootte van de woning is natuurlijk ook niet onbelangrijk. Ook dit is een belangrijke factor bij het bepalen van de prijs.

Je kunt tegenwoordig vanaf € 200.000 al wel een huis laten bouwen. Kies je voor een prefab woning? Dan bespaar je op de bouwkosten doordat delen van de woning in de fabriek worden gemaakt. De kosten van prefab woningen liggen soms echt een stuk lager waardoor er vaak voor jou meer mogelijk is dan dat je dacht.

Modern huis bouwen

Wil je een modern huis bouwen? Omdat je nu toch echt toe bent aan de volgende fase in je leven? Omdat je groter en moderner wilt wonen? Een nieuwbouw woning heeft veel voordelen. Maar er komt ook veel bij kijken. Is het financiële plaatje al duidelijk? En wat zijn de mogelijkheden met eigen spaargeld of een hypotheek?

Naast een stuk grond heb je een aannemer nodig en een architect. Meer weten over wat mogelijk is? Er zijn veel organisaties die adviseren wat de beste opties zijn. Het is vaak verstandig om een externe in te schakelen als je zelf niet goed weet wat er allemaal bij komt kijken. Je kunt het natuurlijk allemaal zelf gaan regelen. Maar je kunt het ook voor je laten doen.