Mantelzorgwoning bouwen

Een mantelzorgwoning bouwen? Dit type woning wordt vaak gebouwd voor een ouder persoon of iemand met een beperking die extra zorg nodig heeft. Een mantelzorgwoning is bijvoorbeeld erg geschikt als je diegene die de zorg nodig heeft, dicht bij je in de buurt wilt hebben.

Vroeger werden mensen bijvoorbeeld vaak op oudere leeftijd naar een verzorgingshuis gestuurd. Een mantelzorgwoning is een moderne oplossing, waarbij diegene toch een eigen plekje heeft.

Lees later in dit artikel welke voordelen het bouwen van een mantelzorgwoning nog meer heeft. Kom erachter wat er mogelijk is en welk prijskaartje daarbij hoort.

mantelzorgwoning bouwen

Wanneer je kiest voor de bouw van een mantelzorgwoning

Heeft er een familielid extra zorg nodig? Wil je niet elke keer ver moeten rijden om deze persoon te verzorgen? Dan is een mantelzorgwoning erg geschikt en heb je geen aparte vergunning nodig om dit te bouwen. Zo’n mantelzorgwoning scheelt je veel tijd, reiskosten en je kunt natuurlijk eenvoudig een extra oogje in het zeil houden. Je kunt ervoor kiezen om de mantelzorgwoning op eigen terrein te bouwen, bijvoorbeeld door een stukje tuin op te offeren zodat de woning hierop gebouwd kan worden. Bijvoorbeeld door een stukje tuin op te offeren, zodat de woning hierop gebouwd wordt. Dat is helemaal ideaal als je veel eigen grond hebt rondom het huis.

De kosten van een mantelzorgwoning bouwen

De hoogte van de bouwkosten zijn afhankelijk van onder meer de grootte van het huis, het materiaal dat gebruikt wordt en het type bouw. Wil je kosten besparen? Overweeg prefabbouw. Met prefabbouw gebruik je vaste componenten die al zijn gefabriceerd.

Breng van tevoren goed in kaart waar de woning aan moet voldoen en vraag een prijsopgave aan bij iemand die gespecialiseerd is in het bouwen van mantelzorgwoningen.

Mantelzorgwoning bouwen

Een mantelzorgwoning bouwen is een geschikte oplossing als iemand extra zorg nodig heeft en jij deze zorg wilt bieden. Er zijn veel verschillende soorten mantelzorgwoningen. Je doet er verstandig aan om je van tevoren goed te verdiepen in wat mogelijk is. Schakel een specialist in die je alles kan vertellen over de bouw van een mantelzorgwoning. Geef aan welke wensen je hebt en laat je adviseren. Zijn je plannen al duidelijk? Dan zul je snel een prijsindicatie kunnen verwachten.

Denk tenslotte goed na hoe je de woning wilt gaan betalen. Moet je bijvoorbeeld een hypotheek afsluiten? Omdat je niet voldoende eigen geld hebt? Of doordat het mogelijk is om de overwaarde van je eigen woning in te zetten bij het ophogen van je huidige hypotheek? Genoeg stof tot nadenken, voordat de bouw echt kan gaan beginnen.