Kleine schuurwoning bouwen

Een kleine schuurwoning bouwen is een moderne oplossing om extra woonruimte te creëren. Vooral in stedelijke gebieden in Nederland hebben deze type woningen het aan populariteit gewonnen de laatste jaren. Je kunt een kleine schuurwoning voor verschillende doeleinden bouwen. Denk bijvoorbeeld aan een schuurwoning als extra huisvesting of als gastenverblijf.

In dit artikel lees je meer over de voordelen van een kleine schuurwoning en kom je erachter hoe je de woning kunt financieren.

Waarom je kiest voor het bouwen van een schuurwoning

Het bouwen van een schuurwoning heeft een aantal belangrijke voordelen. Hieronder zie je een aantal belangrijke voordelen.

  1. Je creëert meer ruimte met een kleine schuurwoning. Zo’n schuurwoning is ideaal als je op zoek bent naar een extra woonverblijf, mantelzorgwoning of als kantoor.
  2. Het kan zorgen voor een hogere waarde en is daarom vaak een slimme investering voor later.
  3. Door het zelf te bouwen of laten bouwen ben je flexibel in het bouwen van de woning. Het type woning en de keuze voor het interieur is natuurlijk ook afhankelijk van het doel van de schuurwoning.
  4. Bij de bouw van een schuurwoning worden vaak duurzame materialen en zo kun je de woning uitstekend isoleren.
  5. Je kunt een schuurwoning gebruiken als gastenverblijf. Daardoor kun je de woning verhuren en genereer je eenvoudig extra inkomsten.
kleine schuurwoning bouwen

De financiering van de bouw in orde maken

Zodra je hebt besloten om een kleine schuurwoning te bouwen, wil je natuurlijk de financiering zo snel mogelijk in orde maken. Kun je de schuurwoning bouwen met eigen spaargeld? Zodat je geen extra lening hoeft af te sluiten? Dan bespaart dat natuurlijk een hoop geregel.

Beschik je niet over voldoende eigen geld en is een lening afsluiten wel noodzakelijk? Bereken dan wat je kunt lenen. Het is ook mogelijk om met de meerwaarde van je eigen woning de hypotheek te verhogen.

Kleine schuurwoning bouwen

Ga je een kleine schuurwoning laten bouwen? En zoek je daarom naar deskundig en professioneel advies? Vraag een aannemer of gerenommeerd bouwbedrijf om met je mee te denken. Iemand die kan helpen met het berekenen van de kosten en je kan bijpraten over de mogelijkheden van een kleine schuurwoning.