Huis bouwen voor 80.000 euro

Een huis bouwen voor € 80.000? Zelfs met een beperkter kun je tegenwoordig nog steeds een huis laten bouwen. Maar wat zijn de mogelijkheden? En waar moet je rekening mee houden als je een budget hebt van ongeveer € 80.000?

In dit artikel lees je hoe er met een kleiner budget toch een huis gebouwd kan worden. En hoe je kunt besparen op alle kosten zodat je het budget zo goed mogelijk benut.

De locatie van de bouw

Een belangrijke factor bij de prijsbepaling is de locatie van de bouw. Ga je een huis bouwen in een dorp of op het platteland? Dan betaal je aanzienlijk minder dan in de grote stad. Een huis bouwen in de randstad is bijvoorbeeld een stuk prijziger dan wanneer je kiest voor een rustigere omgeving zoals in Drenthe.

Heb je een budget van € 80.000? Dan wordt een huis bouwen in een grote stad of in een stedelijk gebied al een lastig verhaal. Kies je voor een kleine stad of een dorp? Dan is er vaak net iets meer mogelijk.
huis bouwen voor 80000 euro

Besparen op bouwkosten

Wil je fors besparen op de bouw van de nieuwe woning? Dan kun je dat doen door de bouwkosten zo laag mogelijk te houden. De hoogte van deze kosten heb je namelijk deels zelf in de hand. Kun je bijvoorbeeld zelf het sloopwerk doen? Of kunnen er bepaalde elementen zelf gebouwd worden? Dan kan hierdoor veel geld besparen zonder dat je deze werkzaamheden hoeft uit te besteden.

Materiaalkeuze

Er zijn natuurlijk veel verschillende materialen die gebruikt kunnen worden in de woningbouw. Het is verstandig om goedkopere materialen te gebruiken bij een klein bouwbudget. Materialen zoals beton, hout en steen zijn relatief goedkoop. Maar denk ook aan gerecycled materiaal. Wat ook aanzienlijk in de bouwkosten kan gaan schelen.

Huis bouwen voor 80.000 euro

Een huis bouwen voor € 80.000? Maak een begroting en neem alle posten daar zo compleet mogelijk in op. Hulp nodig? Ga in gesprek met een aannemer of een bouwbedrijf zodat je weet waar je aan toe bent. Lukt het zelf niet om zo’n begroting te maken? Maak dan zeker gebruik van de hulp van specialisten die meekijken.