Huis bouwen voor 80.000 euro

Een huis bouwen voor € 80.000? Zelfs met een beperkter kun je tegenwoordig nog steeds een huis laten bouwen. Maar wat zijn de mogelijkheden? En waar moet je rekening mee houden als je een budget hebt van ongeveer € 80.000?

In dit artikel lees je hoe er met een kleiner budget toch een huis gebouwd kan worden. En hoe je kunt besparen op alle kosten zodat je het budget zo goed mogelijk benut.

Waar je de woning gaat bouwen

Een belangrijke factor bij de prijsbepaling is de locatie van de bouw. Ga je een huis bouwen in een dorp of op het platteland? Dan betaal je aanzienlijk minder dan in de grote stad. Een huis bouwen in de randstad is bijvoorbeeld een stuk prijziger dan wanneer je kiest voor een rustigere omgeving zoals in Drenthe.

Heb je een budget van € 80.000? Dan wordt een huis bouwen in een grote stad of in een stedelijk gebied al een lastig verhaal. Kies je voor een kleine stad of een dorp? Dan is er vaak net iets meer mogelijk.
huis bouwen voor 80000 euro

Hoe je bespaart op de bouwkosten

Wil je fors besparen op de bouw van de nieuwe woning? Dan kun je dat doen door de bouwkosten zo laag mogelijk te houden. De hoogte van deze kosten heb je namelijk deels zelf in de hand. Kun je bijvoorbeeld zelf het sloopwerk doen? Of kunnen er bepaalde elementen zelf gebouwd worden? Dan kan hierdoor veel geld besparen zonder dat je deze werkzaamheden hoeft uit te besteden.

Een duurzaam huis bouwen doe je zo

Wil je het huis duurzaam bouwen? Dat is een heel verstandig, want duurzaam bouwen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Door je woning duurzaam te bouwen verminder je de belasting op het milieu. Dat doe je door gebruik te maken van duurzame materialen. Denk hierbij aan beton, hout en riet. Deze materialen zijn milieuvriendelijker dan de meeste traditionele bouwmaterialen.

Laat je woning ook duurzaam bouwen om kosten te besparen terwijl je in het huis woont. Denk aan goede isolatie dat warmte beter vasthoudt, het gebruiken van een warmtepomp of de keuze voor zonnepanelen op het dak.

Huis bouwen voor 80.000 euro

Een huis bouwen voor € 80.000? Maak een begroting en neem alle posten daar zo compleet mogelijk in op. Hulp nodig? Ga in gesprek met een aannemer of een bouwbedrijf zodat je weet waar je aan toe bent. Lukt het zelf niet om zo’n begroting te maken? Maak dan zeker gebruik van de hulp van specialisten die meekijken.