Huis bouwen onder 200.000 euro

Een huis bouwen onder 200.000 euro: is dat wel mogelijk? Je wilt een nieuw huis laten bouwen. Maar twijfelt nog of dit het verstandigst is met het budget dat beschikbaar is. Je bent online gaan zoeken en op deze pagina terecht gekomen.

Je vraagt jezelf terecht af of je een huis kunt bouwen met een beperkt budget. In dit artikel krijg je antwoord op de belangrijkste vragen. Kom erachter waar rekening mee gehouden moet worden en welke kosten er bij nieuwbouw komen kijken.

De locatie van de woning

Een belangrijke factor bij het bepalen van de prijs is de locatie van het nieuwbouwhuis. Bouw je het huis in een stedelijk gebied of juist op het platteland? In een grote stad of in een klein dorpje?

Het kan enorm verschillen in prijs waar het huis wordt gebouwd. Want een huis bouwen in de Randstad is een stuk prijziger dan nieuwbouw in Groningen. Zo kan het heel goed zijn dat je in een klein dorpje een veel groter kan kan bouwen omdat de grond daar een stuk goedkoper is.

huis bouwen onder 200000 euro

De kosten van de bouw

Je hebt vast al wel een beeld van hoe de nieuwe woning eruit moet komen te zien. Maar kun je dit huis bouwen onder de 200.000 euro? Er zijn verschillende factoren die de prijs van de woning bepalen. Kun je namelijk zelf slopen of een deel van het huis zelf bouwen? Of vrienden of familie die handig zijn? Dan kun je al besparen op een deel van de bouwkosten. Zie je dat zelf niet echt zitten? Bespaar dan vooral niet en laat het over aan professionals.

Kies voor duurzaam & goedkoop materiaal

Fors besparen op de bouwkosten? Dan is de keuze van het materiaal een hele belangrijke. Beton, hout en steen zijn relatief goedkope bouwmaterialen die de bouwkosten kunnen drukken. Kan er materiaal worden hergebruikt? Dan ben je niet alleen heel duurzaam bezig. Je brengt de materiaalkosten daarmee ook nog verder omlaag.

Kosten besparen met prefab bouwen

Een andere oplossing voor het besparen op de bouwkosten is een prefab woning. Hierbij wordt een gedeelte van het huis al in de fabriek gemaakt. Deze elementen worden tijdens de bouw in of op de woning geplaatst.

Hoewel prefab bouwen een aantrekkelijke manier is om de bouwkosten te verlagen loop je ook tegen beperkingen aan. Doordat het kant-en-klare elementen zijn, zijn de mogelijkheden wel wat beperkter dan bij normale bouw.

Huis bouwen onder de 200.000 euro

Je hebt gelezen dat een huis bouwen onder de 200.000 euro mogelijk is. Je doet er verstandig aan om van tevoren goed uit te zoeken wat het totale budget is. Maak een begroting op zodat je inzichtelijk hebt waar de kosten liggen en waar er misschien nog op kan worden bespaard.

Hou ook rekening met de kosten koper. Dit zijn onder andere de kosten voor de notaris, taxatie, de bouwkundige keuring en voor de makelaar. Deze kosten kunnen inmiddels niet meer worden meegefinancierd met de hypotheek. Daarom betaal je deze kosten van eigen spaargeld. De hoogte van de kosten koper is trouwens niet altijd hetzelfde. Hou daarom ongeveer rekening met 6% van de totale koopsom.

Hulp nodig bij het berekenen van de totaalkosten of weten wat de mogelijkheden zijn binnen jouw situatie? Schakel een expert in die je advies op maat geeft. Benader een aantal aannemers of makelaars bij jou in de buurt voor een offerte en ga het gesprek aan.