Houten huis bouwen voor 150.000 euro

Een houten huis bouwen voor 150.000 euro: is dat wel mogelijk? Heb je een beperkt budget, maar wil je toch graag een houten huis bouwen? Altijd al je eigen houten woning willen hebben? In dit artikel op Svesta krijg je het antwoord op de vraag. Lees snel verder en kom erachter wat er allemaal mogelijk is.
houten huis bouwen voor 150000 euro

Een houten huis bouwen voor 150.000 euro: mogelijk of illusie?

Hout is niet alleen erg duurzaam, maar het is ook nog eens milieuvriendelijk. Het zal je niets verbazen dat hout steeds vaker wordt gebruikt bij het bouwen van een huis. Naast de natuurlijke uitstraling is hout ook nog eens relatief goedkoper dan andere bouwmaterialen.

Wil je een huis bouwen met een beperkt budget? Dan is hout wel een product om rekening mee te houden. Daarom is het mogelijk om een huis te laten bouwen met een budget van 150.000 euro. Je begrijpt alleen ook dat de woning niet enorm groot zal worden en je wellicht wat concessies moet doen over de inrichting ervan.

Bereken de totale kosten van een houten woning

Omdat je een gelimiteerd budget hebt, zul je vooraf willen weten wat je kwijt bent bij het bouwen van de woning. Maak een wensenlijst en markeer de wensen die de hoogste prioriteit voor je hebben. Maak vervolgens een plan van wat er nodig is voor de bouw en maak een prijsinschatting om een duidelijk beeld te krijgen.

Moet je een hypotheek afsluiten om de bouw mogelijk te kunnen maken? Ga ook in gesprek met een hypotheekverstrekker. Vraag aan de hypotheekverstrekker wat de maximale hypotheek is voor de bouw van de nieuwe woning. Misschien heb je spaargeld dat je kunt inbrengen? Zo kun je een deel van de woning zelf betalen, waardoor er minder hypotheek nodig is of kun je net iets meer dan dat je in eerste instantie gedacht had.

Houten huis bouwen met beperkt budget

Laat je dromen niet varen als je een beperkt budget hebt. Soms is er best wat mogelijk, zelfs met een klein budget. Wil je een eigen houten huis laten bouwen? Twijfel je nog? Een aannemer of bouwbedrijf kun je helpen definitief antwoord te geven op die vraag.

Dat is overigens niet voor iedereen weggelegd. Heb je daarbij deskundige hulp nodig? Schakel dan een aannemer in. Geef aan wat je wilt hebben en welk budget je tot je beschikking hebt voor de bouw van het huis. Bepaal ook of dit budget inclusief of exclusief het aanleggen van de tuin is en de inrichting van de woning.