Houten huis bouwen

Wil je jouw eigen houten huis bouwen? Maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan geeft dit artikel je meer inzicht in de mogelijkheden en aan welke kosten je moet gaan denken.

Veel mensen vinden de stap om zelf een huis te laten bouwen te groot. En hoewel er veel bij komt kijken, is het naast een uitdaging ook een mooie periode.

Je moet namelijk serieus gaan nadenken of het exterieur en het interieur van het nieuwe huis. Een voordeel? Je kunt je eigen woning precies zo inrichten zoals je dat zelf wilt. Lees het artikel verder en lees welke voordelen je nog meer hebt bij het bouwen van een houten huis.
houten huis bouwen

Een eigentijds en modern houten huis

Je kent het wel: van die fraaie houten woningen die helemaal toekomstbestendig zijn gebouwd. Wil je zelf ook zo’n mooie, open woning laten bouwen? Zo’n modern huis met van die grote ramen en openslaande deuren naar de tuin?

Ga online eens op zoek naar inspiratie en kom erachter wat je wel aanspreekt en wat je minder mooi vindt. Heb je al een idee van je wat precies zoekt? Neem eens vrijblijvend contact op met een architect. Geef je wensen door en laat je goed adviseren. Maak je plannen duidelijk en ga goed voorbereid aan de slag.

De kosten van zelfbouw berekenen

Voordat je jouw eigen huis laat bouwen, wil je natuurlijk weten welk prijskaartje aan de zelfbouw hangt. De bouwkosten zijn van veel dingen afhankelijk. Denk aan de grootte van de woning, welke materialen er naast hout nog meer gebruikt gaan worden en de locatie van het nieuwe huis.

Wil je aanzienlijk besparen in de bouwkosten? Overweeg dan prefabbouw. Dan bespaar je sowieso op de bouwkosten omdat onderdelen van de woning vooraf in de fabriek worden gemaakt.

Houten huis bouwen

Het is een droom van veel mensen: het bouwen van je eigen woning. Wil je ook zo’n karaktervol, houten huis bouwen? Breng dan van tevoren goed in kaart wat je precies wilt gaan bouwen, welke wensen je hebt en welk budget je tot je beschikking hebt.

Moet je een hypotheek afsluiten? Of kun je een deel van je eigen vermogen gebruiken bij de bouw? Berekenen hoeveel hypotheek je nodig hebt, maar berekenen ook hoeveel hypotheek je kan afsluiten.