Houten chalet bouwen

Een eigen houten chalet bouwen? Maak je droom waar en laat een houten chalet bouwen zoals je deze zelf wilt hebben. Vaak denk je bij nieuwbouw dat een financieel een behoorlijke uitdaging wordt. Maar er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

Een houten chalet bouwen kan een hele goede investering zijn. Maar los van de investering gaat er veel van je worden gevraagd. Je zult het één en ander moeten regelen en ook dien je belangrijke keuzes te maken. Al met al kost het veel tijd. Waar je allemaal rekening mee moet gaan houden? Daar kom je achter zodra je dit artikel verder leest.

Een houten chalet bouwen: hier moet je aan voldoen

Voordat je jouw chalet laat bouwen, is het belangrijk dat je alles goed geregeld hebt. Denk bijvoorbeeld aan de vergunning. Want zonder vergunning kun je niet beginnen met de bouw van het houten chalet. Informeer bij de gemeente of bij het park welke vergunningen er nodig zijn voor de bouw.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om jouw houten chalet op een recreatiepark te laten bouwen. Het is dan belangrijk om op de hoogte te zijn van de regels van het park. Op zo’n park kun je het houten chalet ook verhuren. Maar in sommige gevallen mag dat niet het hele jaar door. Verdiep je daarom goed in de regels die door de parkbeheerder zijn opgesteld.

houten chalet bouwen

De bouwprijs van jouw houten chalet

De hoogte van de prijs is afhankelijk van de locatie waar je het chalet laat bouwen. Maar je bent ook afhankelijk van het materiaal. De ene houtsoort is duurder dan de andere. En krijg je ook te maken met andere materialen in en rondom het chalet. De grootte van het chalet speelt ook een belangrijke rol bij de prijsbepaling. Hoe groter het chalet, hoe hoger de bouwkosten. Er is meer materiaal nodig als je chalet groter wordt, maar ook zal er de bouw langer duren en zijn er meer bouwuren nodig.

Weet je al hoe je jouw chalet wilt gaan financieren. Is er een extra lening nodig? Bijvoorbeeld in de vorm van een hypotheek? Misschien ga je een deel van je eigen spaargeld gebruiken voor de realisatie? Bereken vooraf goed wat je kunt besteden voordat je vraagt naar een prijsindicatie.

Houten chalet bouwen

Een houten chalet bouwen kan zowel voor permanente bewoning gebouwd worden of als vakantiehuis. Doe van tevoren goed onderzoek: bereken onder meer wat je kunt besteden en breng in kaart welke eisen je hebt. Heb je daar hulp bij nodig? Ga in gesprek met een aannemer die goed aangeschreven is. Deze aannemer geeft je advies op basis van jouw wensen en je budget.