Goedkope schuurwoning bouwen

Een goedkope schuurwoning bouwen? Het kan natuurlijk zo zijn dat je geen groot budget hebt. Maar toch wil je jouw droom verwezenlijken: je eigen schuurwoning bouwen.

In dit artikel lees je hoe je met een klein budget toch een eigen schuurwoning kunt bouwen. Maar ook kom je te weten welke kosten je moet betalen. En hoe je uiteindelijk bespaart op de bouwkosten van de nieuw woning.
goedkope schuurwoning bouwen

Besparen op bouwkosten

Er zijn verschillende manieren om te besparen op de bouw. Een van de manieren is te kiezen voor een geschikte locatie van de schuurwoning. Je betaalt namelijk niet overal hetzelfde bedrag voor een stuk grond. In de Randstad betaal je aanzienlijk meer voor een kavel dan in Drenthe. Wil je echt besparen? Denk dan goed na over waar je wilt gaan wonen.

De keuze voor het soort materiaal is belangrijk voor de prijsbepaling. Een schuurwoning bestaat voor een deel uit houten elementen. Hout is relatief goedkoop waardoor je al snel bespaart op het materiaal. Wil je nog verder besparen op het materiaal? Kies dan ook voor andere goedkope en duurzame materialen.

Ga eens met verschillende aannemers in gesprek. Vraag ze op basis van jouw wensen een prijsindicatie te doen. Kies niet meteen voor de aannemer met de laagste offerte. Kies vooral voor een aannemer waarbij het gevoel goed is. Want goedkoop is uiteindelijk ook duurkoop als je uiteindelijk de verkeerde keuze maakt.

Goedkope schuurwoning bouwen

Een goedkope schuurwoning bouwen? Dan doe je er verstandig aan om contact op te nemen met een aannemer of een bouwbedrijf. Bespreek samen welke wensen je hebt. Je weet dan ook meteen of de wensen die je hebt passen bij het budget dat je tot je beschikking hebt.

Nog meer weten? Lees ook het gerelateerde artikel: goedkoop huis bouwen