Containerwoning bouwen
Voordelen van wonen in een containerwoning
Een containerwoning heeft verschillende voordelen. Ga je voor nieuwbouw? Dan ben je vaak heel flexibel. Containerwoningen kunnen namelijk relatief eenvoudig worden uitgebreid of aangepast.
Een containerwoning levert ook voordelen op als je er eenmaal in woont. Vaak zijn containerwoningen uitstekend geïsoleerd. Je bespaart daardoor op energiekosten, zoals verwarming en koeling. Veel containerwoningen worden gemaakt van gerecyclede zeecontainers. Daardoor zijn deze woningen erg duurzaam en milieuvriendelijk.


Een containerwoning bouwen: mag dat zomaar?
Twijfel je? Neem dan contact op met de lokale autoriteiten. Of vraag bij een architect wat er nodig is om een vergunning te krijgen voor de locatie waar je de containerwoning wilt laten bouwen.
De kosten van het bouwen van een containerwoning
Over het algemeen zijn containerwoningen betaalbaarder dan traditionele woningen. Daardoor zijn dit soort woningen ook erg in trek bij jongeren en studenten die op zoek zijn naar een onderkomen.
Maar wat kost een containerwoning ongeveer in Nederland? Het is moeilijk te zeggen wat het bouwen van zo’n woning exact kost. Het is namelijk afhankelijk van diverse factoren. Bijvoorbeeld de grootte van de woning, de afwerking en de locatie van de bouw.
Heb je een beperkt budget? Vraag dan bij een aannemer wat een containerwoning op basis van jouw wensen ongeveer zou kosten. Is de containerwoning die je in gedachten hebt realistisch binnen het beschikbare budget? Moet je hiervoor een hypotheek afsluiten of moet je uiteindelijk concessies doen? Het is handig om dit in een vroeg stadium te weten zodat je kan voorkomen dat je te maken krijgt met tegenvallers.