Bungalow bouwen voor 250.000 euro

Een bungalow bouwen voor 250.000 euro: is dat mogelijk? Het antwoord op deze vraag is simpel, want het is zeker mogelijk. Heb je dit maximaal 250.000 euro te besteden? Hou er dan rekening mee dat de mogelijkheden niet oneindig zijn.

Het is lastig om te zeggen wat er dan mogelijk is. Er zijn namelijk een aantal factoren die bepalen wat je betaalt. Weten hoe je de prijs berekent? En hoe je bespaart op de bouw van de bungalow? Lees verder en kom erachter in dit artikel.

Waar de bungalow gebouwd gaat worden

De hoogte van de prijs is onder meer afhankelijk van waar de bungalow gebouwd gaat worden. Bouw je een mooie bungalow in een drukke stad? Dan betaal je vaak een stuk meer dan wanneer je een bungalow laat bouwen op het platteland.

Dat komt omdat de grond in de stad vaak duurder is. Betaal je meer voor de grond, dan hou je minder geld. Dit geld kun je mogelijk goed gebruiken bij de bouw van de bungalow zelf. Bepaal dus goed waar je wil gaat wonen en doe alvast een beetje onderzoek wat de prijsverschillen zijn op verschillende plekken. Zelfs in dezelfde plaats kunnen de prijsverschillen nogal uiteenlopen. Dus niet alleen de stad of dorp is bepalend, ook waar in deze plaats je de bungalow gaat bouwen kan een rol spelen bij de bouwprijs.
bungalow bouwen voor 250000 euro

De hoogte van de bouwkosten

Hoe groter de bungalow, hoe meer materialen er nodig zijn. Maar ook bij een grotere bungalow is er vaak meer werkuren nodig. Kun je sloopwerkzaamheden zelf doen? Kun je meehelpen bij het bouwen van de bungalow. In deze gevallen kun je zomaar geld besparen.

Samenwerken met een aannemer

Schakel je een aannemer in? Bespreek dan welke wensen je hebt en welk budget je tot je beschikking hebt. Ga samen kijken hoe je slim kunt besparen zonder dat je concessies hoeft te doen aan de kwaliteit of mogelijk de wensen die je hebt.

Prefab bouwen om te besparen

Prefabbouw is ook een eenvoudige manier om te besparen. Bij prefabbouw worden onderdelen van de woning gemaakt in een fabriek. Hierdoor hoeven deze onderdelen niet op de bouwplaats gemaakt te worden. Het is niet alleen kostenbesparend. Prefabbouw zorgt doorgaans ook voor een betere kwaliteit van de bouw. Dat komt omdat er in de fabriek vaak nauwkeuriger wordt gecontroleerd op de kwaliteit van de onderdelen.

Bungalow bouwen voor 250.000 euro

Een bungalow bouwen voor 250.000 euro? Ga samen met een aannemer kijken wat er mogelijk is. Weet je nog niet wat te je besteden hebt? Bereken dan goed wat je kunt besteden. Denk ook na of je een tweede hypotheek moet afsluiten of dat je de woning kunt betalen met een deel van je eigen spaargeld.

Inspiratie nodig? Begin eens online te kijken wat er mogelijk is en wat trendy is. Je komt er dan al snel achter wat wel en niet bij je past. Niet alleen wat betreft de gevel. Maar ook voor de aanleg van de tuin en het interieur van de bungalow kun je online alvast wat inspiratie op doen.