Bungalow bouwen voor 200.000 euro

Een bungalow bouwen voor 200.000 euro? Altijd al je eigen bungalow willen hebben? En lijkt het je een geschikt moment om je eigen bungalow te bouwen? Weet je niet precies wat er mogelijk is? Wat je kunt verwachten en wie je kan helpen bij het bouwen van jouw nieuwe bungalow?

Met een budget van 200.000 euro is er vaak veel mogelijk. Maar het budget is natuurlijk ook niet oneindig. Lees in dit artikel verder om erachter te komen hoe je bespaart op de bouwkosten. Want hoe meer je kunt besparen, hoe meer budget je over hebt voor de bouw van de bungalow zelf.

Een bungalow bouwen: maar waar?

De prijs van een stuk grond is niet overal gelijk. Zo betaal je voor hetzelfde stuk grond in de Randstad veel meer geld, dan bijvoorbeeld in Friesland, Groningen of Drenthe. Een bungalow in deze provincies is voor hetzelfde geld goedkoper dan een bungalow in de drukke Randstad. Bedenk je goed waar je wilt bouwen, want met een bungalow in een stedelijk gebied moet je nu eenmaal meer concessies doen.

bungalow bouwen voor 200000 euro

Bouwkosten en materialen

Een andere manier is om te besparen op de bouwkosten en het bouwmateriaal. Kies je voor natuurlijke, duurzame materialen zoals bijvoorbeeld hout en beton, dan ben je relatief goedkoper uit. Hou ernaast ook rekening mee dat er bij een grotere bungalow, meer materiaal nodig is en de prijs daardoor sneller zal oplopen.

Aannemers en bouwbedrijf rekenen niet allemaal dezelfde tarieven. Vraag daarom verschillende offertes aan en maak uiteindelijk een weloverwogen keuze. Kies niet meteen voor de goedkoopste prijs. Want je wilt natuurlijk niet dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de bouw.

Nog verder besparen? Overweeg om de bungalow prefab te bouwen. Bij prefab worden onderdelen in de fabriek gemaakt. Met prefabbouw bespaar je niet alleen op de bouwkosten, maar is de kwaliteit vaak ook hoger. Dat komt omdat de controle in de fabriek vaak beter is dan op de bouwplaats.

Bungalow bouwen voor 200.000 euro

Een nieuwe bungalow bouwen voor 200.000 euro? Neem contact op met een aannemer en kijk samen wat er binnen jouw budget mogelijk is. Denk goed na over de financiering, bijvoorbeeld hoe je de bouwkosten wilt betalen. Heb je veel spaargeld? Wil je spaargeld gebruiken voor een deel van de afbetaling? En voor het restdeel een nieuwe hypotheek afsluiten?

In het laatste geval doe je er verstandig aan om ook eens contact op te nemen met een hypotheekadviseur. Kom erachter wat de mogelijkheden zijn en hoeveel je maximaal kunt bijlenen. Misschien is er wel meer mogelijk dan dat je zelf denkt.