Bungalow bouwen voor 150.000 euro

Kun je tegenwoordig nog een bungalow bouwen voor 150.000 euro? Zelfs met een beperkt budget, kun je nog gewoon een bungalow laten bouwen. Je begrijpt dat er mogelijk wel wat water bij de wijn gedaan moet worden. Maar onmogelijk? Dat is het zeker niet.

Welke concessie moet je doen? En hoe kan er bespaard worden op de bouw van de bungalow? Lees dit artikel door en kom erachter hoe je met een budget van 150.000 euro een mooie bungalow kan laten bouwen.

De bouwlocatie bepalen

Belangrijk bij het bepalen van de bouwprijs is de locatie. Kies je voor de grote stad? Of ligt jouw voorkeur bij een dorp of op het platteland? Met een beperkt budget zul je hier goed over na moeten denken. 

In een stedelijk gebied betaal je zo fors meer dan in een minder bevolkt gebied. Het kan namelijk zomaar zo zijn dat je veel geld voor alleen de grond moet betalen, waardoor er voor de bungalow zelf een stuk minder budget beschikbaar is.

bungalow bouwen voor 150.000 euro

Bespaar op de bouwkosten

Er zijn meer oplossingen om te besparen op de bouw van de bungalow. Dat doe je onder meer door de bouwkosten te drukken. Op de hoogte van de bouwkosten heb je namelijk grotendeels zelf invloed.

Kunnen bepaalde werkzaamheden zelf uitgevoerd worden? Ben je zelf handig met het slopen? Of heb je vrienden of familie die kunnen helpen. Dan kan er soms al veel geld bespaard worden op een deel van de uitbesteding van het bouwbedrijf.

De keuze voor het soort materiaal

Nog verder besparen? Let dan op het materiaal voor de bungalow. Beton, steen en bamboe zijn relatief goedkope materialen. Informeer jouw bouwbedrijf naar de mogelijkheden van gerecyclede materialen. Het kiezen voor goedkope, gerecyclede materialen is niet alleen duurzaam. Je bespaart daarmee behoorlijk op bouwkosten.

Prefab bouwen

Prefab bouwen is tegenwoordig helemaal hot. Dat is niet zo gek, want je kunt daarmee het bouwproces versnellen en de kosten verlagen. Bij prefabbouw worden bepaalde elementen van de bungalow al van tevoren gemaakt. Dat gebeurt niet zoals bij normale bouw op de bouwplaats, maar van tevoren in de fabriek. Een bijkomend voordeel is dat de controle op de kwaliteit ook nog eens extra goed is. Jouw bungalow prefab bouwen? Dan kun je daar wel eens heel verstandig aan doen.

Bungalow bouwen voor 150.000 euro

Een huis bouwen voor 150.000 euro? Ga samen met een expert een begroting maken en kom erachter wat de bungalow met jouw wensen moet kosten. Hulp nodig bij het berekenen van deze kosten? Of het opstellen van een begroting?

Vraag een bouwbedrijf of een aannemer eens mee te kijken. Laat je goed informeren. Voorkom daardoor dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan tijdens het bouwen van jouw nieuwe bungalow.