Bungalow bouwen voor 100.000 euro

Is het mogelijk om een bungalow te bouwen voor 100.000 euro? Je kunt ook een bungalow bouwen als je een beperkter budget beschikbaar hebt. Hoewel de mogelijkheden natuurlijk niet oneindig zijn, kun je het toch voor elkaar krijgen. Hoe je dat doet, ontdek je door dit artikel verder te lezen.

Minder uitgeven aan bouwkosten

Wil je fors besparen op de bouwkosten? Dan doe je er verstandig aan om het budget dat je hiervoor beschikbaar hebt goed te berekenen. Je hebt namelijk de hoogte van de bouwkosten vooral zelf in de hand.

Want kun je specifieke werkzaamheden zelf doen? Bijvoorbeeld met slopen of verven? Heb je vrienden of familie die je daarmee kunnen helpen? Dan bespaar je in elk geval al veel geld op het uitbesteden van deze werkzaamheden aan een bouwbedrijf.
bungalow bouwen voor 100000 euro

Bouwkosten

Er zijn meer oplossingen om te besparen op de bouw van de bungalow. Dat doe je onder meer door de bouwkosten te drukken. Op de hoogte van de bouwkosten heb je namelijk ook grotendeels zelf invloed.

Kunnen bepaalde werkzaamheden zelf uitgevoerd worden? Ben je zelf handig met het slopen? Of heb je vrienden of familie die kunnen helpen. Dan kan er soms al veel geld bespaard worden op een deel van de uitbesteding van het bouwbedrijf.

Het soort materiaal

Besparen doe je niet alleen door verstandig om te gaan met bouwkosten en de keuze voor de locatie. Maar ook het materiaal van de bungalow is erg belangrijk. Kies je voor materialen als beton, steen en hout? Dan kies je voor relatief goedkope materialen. Ook kun je kosten besparen door te kiezen voor gerecyclede materialen. Hiermee bespaar je niet alleen op de kosten, ook is dit een duurzame oplossing.

Ga je jouw bungalow bouwen met prefab? Dan kun je besparen op de bouwkosten en de materialen. Bij prefab bouwen wordt het materiaal al in de fabriek gemaakt en worden deze elementen pas tijdens de bouw in of op de woning geplaatst. Je kan hiermee aanzienlijk besparen op de bouwkosten, maar hou er wel rekening mee dat je minder flexibel bent in de keuze qua materiaal en afmetingen.

Bungalow bouwen voor 100.000 euro

Wil je een bungalow bouwen voor 100.00 euro? Verdiep je dan van tevoren goed in de mogelijkheden. Ga samen met een specialist een begroting maken en ontdek wat er mogelijk is met het budget dat jij beschikbaar hebt. Vraag een bouwbedrijf of en aannemer om hulp en laten hen met je meekijken.